Uw Trimble Identity voor Tekla-producten maken

Tekla Structures
Tekla Structural Designer
Tekla Tedds
Tekla PowerFab
Tekla PowerFab GO
Not version-specific
Tekla Tedds Tekla Tedds for Word
Not version-specific
Tekla Structural Designer
Not version-specific
Tekla Structures
Not version-specific
Tekla PowerFab Tekla PowerFab GO

Uw Trimble Identity voor Tekla-producten maken

U hebt een Trimble Identity nodig om Tekla-producten te kunnen downloaden en uw subscriptions te kunnen gebruiken. De Trimble Identity is verbonden met een Tekla Online-organisatie (een gebruikersgroep voor uw bedrijf).

Een Trimble Identity tot benoemde contactpersoon voor uw bedrijf maken

Als u nog geen Trimble-producten hebt, moet u een Trimble Identity maken wanneer u uw eerste subscription of licentie aanschaft. Wanneer uw bedrijf een subscription of licentie voor een Tekla-product aanschaft, wordt één gebruiker aangewezen als de benoemde contactpersoon voor het bedrijf.

Als u de benoemde contactpersoon voor uw bedrijf bent, nodigt Trimble u bij uw Tekla Online-organisatie uit en stuurt u een e-mail met een uitnodiging om het maken van uw Trimble Identity-account te voltooien. Maak uw Trimble Identity via de koppeling in deze e-mail en zorg ervoor dat u alle vereiste gebruikersprofielinformatie invult.

Nadat u uw Trimble Identity hebt gemaakt, ontvangt u een e-mail om het lidmaatschap van uw nieuwe Tekla Online-organisatie te accepteren. Als de benoemde contactpersoon hebt u beheerdersrechten en kunt u andere beheerders en gebruikers toevoegen. Raadpleeg voor meer informatie Gebruikersaccounts voor Tekla-producten beheren.

Een Trimble Identity maken als een commerciële gebruiker of beheerder

Als u per e-mail een uitnodiging hebt ontvangen van Trimble om a Trimble Identity te maken, volgt u de instructies in de e-mail om uw account te maken. Maak anders een nieuw Trimble Identity.

Als u multi-factor authentication wilt gebruiken wanneer u zich aanmeldt bij Trimble Identity, moet u een verificatieapplicatie hebben geïnstalleerd, bijvoorbeeld op uw mobiele telefoon.

We raden u aan het e-mailadres van uw bedrijf te gebruiken voor uw Trimble Identity. Nadat u uw Trimble Identity hebt gemaakt, wordt u lid van de Tekla Online-organisatie van uw bedrijf.

Opmerking:

De organisatie waartoe u behoort kan ook van invloed zijn op uw toegang tot in de cloud opgeslagen gegevens van uw organisatie zoals Tekla Model Sharing-modellen. Wissel niet onnodig tussen organisaties.

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Trimble Identity en klik vervolgens op Een Trimble-id maken.
  2. Vul het Maak account-formulier in en klik vervolgens op Code verzenden.

Als u meerdere e-mailadressen hebt, gebruikt u uw e-mailadres van uw bedrijf.

Trimble stuurt u een e-mail die een verificatiecode bevat. U moet uw account verifiëren om het maken van uw Trimble Identity te kunnen voltooien.

3. Zoek in uw e-mailpostvak naar een verificatiebericht van Trimble en kopieer vervolgens de verificatiecode vanuit de e-mail.

Als u deze e-mail niet in uw postvak in ontvangt, controleert u de map met spam of ongewenste e-mail.

4. Voer in de webbrowser waar de pagina Uw identiteit verifiëren is geopend de verificatiecode in en klik vervolgens op Verzenden.
  5. Voer een wachtwoord voor uw account in en bevestig dit. Klik vervolgens op Verzenden.
  6. Geef uw accountvoorkeuren op en klik vervolgens op Verzenden.

Als u geen multi-factor authentication hebt ingeschakeld, wordt uw account gemaakt en wordt u automatisch aangemeld.

7. Als u Multi-factor authentication inschakelen hebt geselecteerd, stelt u de tweede verificatiemethode in.
    • Als u codes wilt gebruiken die door een verificatieapplicatie worden gegenereerd, scant u de QR-code met uw verificatieapplicatie, voert u de verificatiecode in die uw verificatieapplicatie genereert en klikt u vervolgens op Verzenden.
    • Ga als volgt te werk om codes te gebruiken die u ontvangt via sms:
      • Klik op Een andere methode gebruiken.

• Selecteer uw landcode en voer vervolgens uw telefoonnummer in.

• Klik op Code verzenden.

• Voer de code in die u ontvangt en klik vervolgens op Verzenden.

Uw account wordt gemaakt met multi-factor authentication en u wordt automatisch aangemeld.
  8. Vul uw profieldetails in.
    1. Selecteer in de lijst Profieltype de optie Professional.
    2. Vul de vereiste profielgegevens in.

Velden die met een sterretje (*) zijn gemarkeerd, zijn vereist.

3. Klik op Opslaan
  9. Neem deel aan uw Tekla Online-organisatie op een van de volgende manieren:
    • Als u al bij een organisatie bent uitgenodigd, gaat u naar de pagina Mijn organisatie van uw gebruikersprofiel en klikt u vervolgens op Accepteren.
    • Selecteer uw organisatie op de pagina Mijn organisatie van uw gebruikersprofiel en klik vervolgens op Verzoek verzenden.

Als er geen organisaties worden weergegeven, komt uw e-mailadres niet overeen met het e-maildomein van een bestaande organisatie. Neem contact op met de beheerder van uw bedrijf voor assistentie.

• Vraag de beheerder van uw bedrijf om u uit te nodigen. U ontvangt de uitnodiging per e-mail of op de pagina Mijn organisatie van uw gebruikersprofiel. Wanneer u de uitnodiging ontvangt, accepteert u deze.

Nadat u lid bent geworden van uw Tekla Online-organisatie, kunt u de beheerders van uw organisatie zien op het tabblad Mijn organisatie. Op het tabblad Mijn licenties kunt u de aan u toegewezen subscriptions of licenties zien. Als u een subscription of licentie die u nodig hebt niet ziet, neemt u contact op met uw beheerder.

U kunt nu uw Trimble Identity gebruiken om Trimble-producten te installeren en in licentie te nemen.

Een Trimble Identity maken als Tekla Student-gebruiker

Een Tekla Student-gebruiker is een gebruiker in het onderwijs die over een Tekla Student-subscription beschikt. Als u uw Tekla Student-subscription wilt starten, maakt u een Trimble Identity.

Raadpleeg Tekla Campus voor meer informatie over het gebruik van Trimble-producten als Tekla Student-gebruiker.

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Trimble Identity en klik vervolgens op Een Trimble-id maken.
  2. Vul het Maak account-formulier in en klik vervolgens op Code verzenden.

Trimble stuurt u een e-mail die een verificatiecode bevat. U moet uw account verifiëren om het maken van uw Trimble Identity te kunnen voltooien.

3. Zoek in uw e-mailpostvak naar een verificatiebericht van Trimble en kopieer vervolgens de verificatiecode vanuit de e-mail.
    Opmerking: Als u deze e-mail niet in uw postvak in ontvangt, controleert u de map met spam of ongewenste e-mail.
  4. Voer in de webbrowser waar de pagina Uw identiteit verifiëren is geopend de verificatiecode in en klik vervolgens op Verzenden.
  5. Voer een wachtwoord voor uw account in en bevestig dit. Klik vervolgens op Verzenden.
  6. Geef uw accountvoorkeuren op en klik vervolgens op Verzenden.

Uw account wordt gemaakt en u wordt automatisch aangemeld.

7. Vul uw profieldetails in.
    1. Selecteer in de lijst Profieltype de optie Educational.
    2. Vul de vereiste profielgegevens in.

Velden die met een sterretje (*) zijn gemarkeerd, zijn vereist.

3. Klik op Opslaan.

U kunt nu uw Trimble Identity gebruiken om uw Tekla Student-subscription te activeren en Trimble-producten te installeren.