Verbeteringen in Template Editor, templates en lijsten

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Verbeteringen in Template Editor, templates en lijsten

Er zijn veel belangrijke verbeteringen in de Template Editor en het maken van templates.

Verbeteringen in de Template Editor

  • De sneltoetsen binnen dialoogvensters Alt+O voor OK en Alt+C voor Sluiten werken nu.

  • U kunt nu een zichtbaarheidsvoorwaarde voor vorm- en tekstobjecten definiëren. Het regelresultaat moet true of false zijn.

  • Er zijn twee tekenreeksfuncties voor formules en voor waarden toegevoegd om een lijst met waarden met een enkele tekenreeks te combineren die lijstitems met een optioneel scheidingsteken scheidt.

    join(";"A", "", "C", "D") heeft "A;C;D" als resultaat

    join2(";"A", "", "C", "D") heeft "A;;C;D" als resultaat

  • Wanneer u de verschaalfactor van het venster hebt gewijzigd, kan het zijvenster te smal zijn om te worden gebruikt. Wanneer de Template Editor nu wordt gestart, controleert het de verschaalfactor en past de breedte van het zijvenster zo nodig aan en start automatisch opnieuw op.

  • Het menu Bestand heeft een nieuw commando Opslaan als versie, waarmee u een template kunt opslaan als een template van een vorige versie (zoals 4.0 (Tekla Structures 2020) of 3.6 (Tekla Structures 2019i of ouder)). Daarnaast, als een template een oudere versie-indeling heeft en u de template opslaat, wordt u in de Template Editor gevraagd of u het versieformaat of het bijwerken naar een nieuwere versie-indeling wilt houden.

  • Als u voorheen geen pagina-einden in de template-uitvoer had, moest u de paginahoogte op een grote waarde instellen. Nu kunt u in de pagina-eigenschappen definiëren dat de template geen pagina-einden uitvoert.

  • U kunt het nieuwe PAGES-attribuut gebruiken om het totale aantal pagina's in de lijst weer te geven met de functie GetValue ("PAGES").

  • De fvf()-functie kan nu worden gelezen uit tekstbestanden die het label UTF-8 byte-volgorde (BOM) hebben. De fvf()-functie ondersteunt ook lege waarden met een optionele (5e) parameter wanneer de parameter TRUE of 1 is.

  • Als de functie CopyField () het bron-waardeveld niet kon vinden, werd de formule of regelverwerking beëindigd. Nu geeft de functie CopyField () "" als resultaat als het bron-waardeveld niet kan worden gevonden. Bijvoorbeeld wanneer de bron-waardeveldregel geen uitvoer is.

  • Het kopiëren en plakken van een tekstobject dat het teken '$' bevat omdat de enige inhoud hiervan mislukt. Dit probleem is nu opgelost.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende