Toestaan dat de Tekla-kantoorlicentieserver via Windows Firewall werkt

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Toestaan dat de Tekla-kantoorlicentieserver via Windows Firewall werkt

Wanneer u de Tekla-kantoorlicentieserver in het netwerk instelt, moet u mogelijk ook de firewall en antivirusinstellingen configureren:

  • U moet applicaties toestaan dat tekla.exe en lmgrd.exe via de firewall op de licentieservers en op de clientcomputers werken.
  • De interne firewall van uw bedrijf moet communicatie tussen de licentieserver-computer en de client computers waar Tekla Structures is geïnstalleerd toestaan.
  • Als uw internetverbinding beperkt is, wijzigt u uw firewall instellingen zodat uitgaand verkeer op TCP-poort 443 (de standaard HTTPS-poort) wordt https://identity.trimble.com voor de Tekla-on-demand License Administration Tool en https://activate.tekla.com voor de Tekla License Administration Tool.
  • Naast het toestaan van uitzonderingen in uw eigen firewall-software, moet u mogelijk ook uitzonderingen voor Windows Firewall configureren. Windows Firewall kan is mogelijk ingeschakeld zonder dat u zich hiervan bewust bent, omdat sommige Windows-updates de Windows Firewall automatisch mogelijk inschakelen.

Raadpleeg voor instructies over hoe u de firewallinstellingen wijzigt, zodat Windows firewall of firewalls van andere leveranciers op de licentieserver licentieverkeer toestaan:

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende