Wijzigingen in variabelen

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Wijzigingen in variabelen

In Tekla Structures versie 2023 zijn er enkele nieuwe variabelen en enkele variabelen zijn verouderd. Daarnaast is de functionaliteit van enkele van de variabelen gewijzigd.

Gebruik variabelen om Tekla Structures te configureren en aan uw werkwijze aan te passen, of om aan specifieke projectvereisten of industrienormen te voldoen. U kunt waarden voor variabelen wijzigen in het dialoogvenster Variabelen of in de initialisatiebestanden.

Nieuwe variabelen

XS_DEFAULT_UNICODE_FONT_DRAWING_PRINTING

Deze nieuwe deze variabele bepaalt het standaardlettertype dat wordt gebruikt wanneer het geselecteerde lettertype voor tekeningen en afdrukken niet tekens in de tekst bevat. Indien er een standaardlettertype is gedefinieerd, worden de tekens correct weergegeven, zelfs zonder lettertypen in te sluiten. Het lettertype is standaard ingesteld op Arial Unicode MS.

XS_DIAGNOZE_AND_REPAIR_WRONG_UDA_TYPE

U kunt nu het vaststellen en herstellen van het onjuiste gebruikersattribuut (UDA)-waardetype inschakelen in Controleer en repareer > Controleer en wijzig attribuutdefinities.

Als u het bestand object.inp bewerkt door het waardetype van de gebruikersattribuut te wijzigen nadat de waarden zijn ingesteld, worden de waarden van het gebruikersattribuut van het onjuiste type niet correct gerapporteerd en kunt u ze niet wijzigen.

Als XS_DIAGNOZE_AND_REPAIR_WRONG_UDA_TYPE is ingesteld op TRUE, kunt u gebruik maken van Controleer en herstel > Controleer en wijzig attribuutdefinities om de onjuiste UDA-waardetypen vast te stellen en te herstellen door de waardentypen naar de standaardwaarden terug te zetten.

XS_SUPPORT_TOOL_EXCLUDE_ALL_FILES

Met de nieuwe variabele kunt u nu voorkomen dat de ondersteuningstool alle bestanden voorselecteert voor het verzenden van uw ondersteuningsverzoek. XS_SUPPORT_TOOL_EXCLUDE_ALL_FILES. Voorheen werden alle bestanden standaard geselecteerd, waardoor problemen met grote modellen kunnen ontstaan. Deze variabele moet worden ingesteld in het bestand user.ini of teklastructures.ini. Deze variabele werkt niet als u deze definieert in het options.ini-bestand.

Nieuwe variabelen voor labels van speciale gaten

Gebruik de volgende nieuwe variabelen om de inhoud van het element Grootte in labels voor tapgaten en oversized boutgaten te definiëren. Er zijn afzonderlijke variabelen beschikbaar voor werkplaats- en montagegaten, en voor productietekeningen en overzichttekeningen.

Nieuwe variabelen in staafvormherkenning

De volgende nieuwe variabelen definiëren de standaardwaarden voor de tolerantie-instellingen die in -staafvormherkenning worden gebruikt:

Zo nodig kunt u deze standaardwaarden overschrijven door staafdefinities te wijzigen in de stavendatabase (rebar_database.inp) of door de Vormherkenning gebruikersattributen van afzonderlijke wapeningsobjecten te gebruiken.

XS_REBARSET_MINIMUM_BENDING_ANGLE

Gebruik deze variabele om in te stellen hoe klein de toegestane hoek tussen aangrenzende benen is in een staaf van een stavenset.

Gewijzigde variabelen

XS_CNC_HOLE_DIAMETER_ROUNDING

Nu is de variabele XS_​CNC_​HOLE_​DIAMETER_​ROUNDING ook van invloed op tapgaten in NC-bestanden.

XS_..._LONGHOLE_MARK_STRING_FOR_SIZE

De standaardwaarden van XS_SHOP_LONGHOLE_MARK_STRING_FOR_SIZE, XS_SITE_LONGHOLE_MARK_STRING_FOR_SIZE en XS_LONGHOLE_MARK_STRING_FOR_SIZE zijn gewijzigd en gebruiken LONGHOLE_MIN en LONGHOLE_MAX in plaats van LONG_HOLE_X en LONG_HOLE_Y.

Met deze wijziging wordt eerst de korte maat van het sleufgat in labels voor sleufgaten weergegeven en vervolgens de langere maat.

XS_MACRO_DIRECTORY

Voorheen was het alleen mogelijk om een globale map en een lokale map op te geven met de variabele XS_MACRO_DIRECTORY. Het is nu mogelijk om meerdere lokale mappen op te geven.

Verwijderde variabelen

XS_CLASH_CHECK_BETWEEN_REFERENCES, XS_CLASH_CHECK_INSIDE_REFERENCE_MODELS en XS_CLASH_CHECK_BETWEEN_PARTS

De variabelen die de inhoud van een clash check controleerden, zijn in Tekla Structures 2023 verwijderd. U kunt de inhoud van de clash check in het dialoogvenster Clash Check Manager nu instellen met de bestaande instellingen Tussen onderdelen, Tussen referentiemodellen en Objecten in referentiemodellen.

Als u nu Clash Check Manager voor het eerst na het starten opent Tekla Structures of als u een nieuw model heeft geopend wordt de instelling Tussen onderdelen standaard geselecteerd en de instellingen Tussen referentiemodellen en Objecten in referentiemodellen worden niet geselecteerd.

XS_REBAR_COMBINE_BENDINGS_IN_EVALUATOR, XS_REBAR_USE_POLYCURVES_IN_EVALUATOR

Na de verbeteringen in staafvormherkenning zijn deze variabelen niet meer nodig en zijn ze verwijderd. Tekla Structures 2023 werkt op dezelfde manier als de vorige versies met deze variabelen ingesteld op de standaardwaarde TRUE.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende