Problemen bij het lenen van Tekla-licenties

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Problemen bij het lenen van Tekla-licenties

Er kan geen datum in de kalender van het vak Lenen tot worden geselecteerd.

Reden: De maximale leenperiode is één maand.

Oplossing: Selecteer in de Tekla License Borrow Tool een datum die binnen één maand vanaf de leendatum ligt:

  1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla License Borrow > Tekla License Borrow Tool via het menu Start of het Startscherm.
  2. Klik in het gebied Producten in het vak Lenen tot en selecteer in de kalender de vervaldatum die binnen één maand vanaf de leendatum ligt.

Tekla Structures start niet met de geleende licentie.

Probleem: U hebt een licentie geleend en de verbinding met het netwerk verbroken. Wanneer u Tekla Structures opent, wordt het licentieverleningsdialoogvenster weergegeven, maar Tekla Structures vindt de geleende licentie niet.

Oplossing: Als Tekla Structures niet met de geleende licentie opstart, voert u alleen een sterretje (*) in het servervak in het licentieverleningsdialoogvenster in.

Dit dwingt Tekla Structures om op alle mogelijke locaties voor de licentie te zoeken. Het kan even duren voordat de licentie wordt gevonden.

De computer waarop een geleende licentie wordt uitgevoerd is vastgelopen, wat moet ik doen?

Oplossing: Als uw computer alleen opnieuw hoeft te worden gestart, kunt u de geleende licentie na het opnieuw opstarten weer gebruiken. Als uw computer het helemaal begeeft, komt de licentie automatisch op de licentieserver beschikbaar wanneer de leenperiode vervalt.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende