Andere uitwisselbaarheidsverbeteringen

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Andere uitwisselbaarheidsverbeteringen

Tekla Structures 2023 introduceert verschillende verbeteringen in het verwerken van referentiemodellen: de geselecteerde referentiemodellen vernieuwen, alle referentiemodellen in één keer verbergen, lege referentiemodelgroepen opslaan en transparante rollover-highlight. Daarnaast is de clash check van puntenwolken verbeterd en u kunt nu ook meerdere puntenwolken in een keer toevoegen. Layout Manager ondersteunt nu de nieuwe .tflx bestandsindeling voor Trimble FieldLink. Lassen worden nu ondersteund bij het uploaden van .tekla-modellen naar Trimble Connect. Er zijn ook nieuwe manieren beschikbaar om samen te werken met Trimble Connect.

Referentiemodellen

Geselecteerde referentiemodellen verversen

U kunt de referentiemodellen die u in de lijst met referentiemodellen hebt geselecteerd nu verversen met de verversknop .

Voorheen kon u alleen alle referentiemodellen verversen.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

Lege referentiemodelgroepen opslaan

De lijst met referentiemodellen ondersteunt nu het opslaan van lege referentiemodelgroepen. Wanneer u voorheen een referentiemodelgroep maakte maar geen referentiemodellen in de groep had toegevoegd, was de groep verdwenen als u het model opnieuw opende.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

Rollover highlight voor referentiemodellen is nu doorzichtig.

Referentie-modelobjecten werden voorheen met een solid rendering gehighlight.

Nu is de rollover-highlightkleur van referentiemodelobjecten doorzichtig. En de objecten achter de referentiemodelobjecten kunnen gezien en geselecteerd worden.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP4 al geïntroduceerd.

Andere verbeteringen in het referentiemodel

  • Het importeren van het referentiemodel ondersteunt nu bestanden die in de IFC4.3-indeling zijn gemaakt.

  • Ontbrekende referentiemodellen worden nu weergegeven wanneer u de -referentiemodellen vernieuwt en sommige modellen ontbreken.

Puntenwolken

Puntenwolk clash check

  • Clash check tussen puntenwolken en stortobjecten wordt nu ondersteund.

    Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP1 al geïntroduceerd.

  • Clash check van puntwolken controleert nu ook onderdelen die zich binnen componenten bevinden.

Meerdere puntenwolken toevoegen

U kunt nu meerdere puntenwolken in een keer invoegen door puntenwolkbestanden vanuit Windows Verkenner te verslepen.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

Trimble Connector

Lasondersteuning in .tekla modellen

Lassen worden nu ondersteund bij het uploaden van .tekla-modellen naar Trimble Connect.

De standaardeigenschappen in de Default omgeving:

"weld": ["WELD_SIZE1", "WELD_SIZE2", "WELD_TYPE1", "WELD_TYPE2", "LENGTH", "WELD_ASSEMBLYTYPE", "WELD_EDGE_AROUND", "WELD_INTERMITTENT_TYPE"] 

Raadpleeg voor meer informatie over het uploaden van modellen naar Trimble Connect: upload een Tekla Structures model naar Trimble Connect.

Nieuw in Trimble Connect-samenwerking

Modelrevisie uitvoeren met Trimble Connect

Met de Trimble Connect-modelreviewer-extensie kunt u samenwerken met Tekla Structures en Trimble Connect-eigenschappensets. Project deelnemers kunnen eigenschappensets toevoegen aan modelobjecten die Trimble Connect dan in Tekla Structures kunnen worden weergegeven en ingekleurd. Dit ondersteunt efficiëntere model revisie- en goedkeuringsworkflows, evenals montage-, fabricage- en on-site workflows waar de gegevens in Trimble Connect worden bijgehouden.

3D-modellen vergelijken in Trimble Connect

U kunt nu Tekla Structures-modellen (.IFC of .tekla) delen met een Trimble Connect for Windows willekeurige gebruiker en gebruikers toestaan om de verschillen tussen modelversies te vergelijken en weer te geven. Raadpleeg Trimble Connect-help voor meer informatie.

Nieuwe bestandsindeling in Layout Manager

Layout Manager ondersteunt nu de nieuwe .tflx-bestandsindeling voor Trimble FieldLink-versie 6.3 en later. U kunt dit nieuwe bestandsformaat gebruiken voor zowel het importeren als het exporteren van opmaakgegevens.

Deze verbetering zorgt voor een soepele samenwerking tussen de nieuwste versies van Trimble-producten en ondersteunt een volledige Trimble-workflow tussen Trimble FieldLink en Tekla Structures.

Deze verbetering werd al in Tekla Structures 2022 SP6 geïntroduceerd.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende