Verbeteringen in het afdrukken

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Verbeteringen in het afdrukken

Tekla Structures 2023 introduceert belangrijke verbeteringen die u meer controle over het afdrukken geeft.

Betere workflow voor het afdrukken van tekeningen in een batch

Het proces voor in een keer het afdrukken van een groot aantal tekeningen is nu betrouwbaarder en u hebt meer controle over het afdrukken. Als de lijst met af te drukken tekeningen tekeningen bevat die genummerd of bijgewerkt moeten worden, wordt dit nu aangegeven in een afzonderlijk dialoogvenster dat wordt weergegeven voordat u kunt beginnen met afdrukken. Hierdoor kunt u alle tekeningen in een keer afdrukken omdat u al hebt geselecteerd wat u wilt doen met tekeningen die onderbrekingen kunnen veroorzaken en u kunt desgewenst ook 's nachts afdrukken.

Selecteer om af te drukken de gewenste tekeningen in Documentmanager en klik op Afdrukken. Als u tekeningen hebt geselecteerd die moeten worden genummerd of bijgewerkt, wordt het nieuwe dialoogvenster weergegeven. Selecteer een van de opties:

  • Alleen bijgewerkte tekeningen afdrukken (aanbevolen) - Dit is de standaardoptie.
  • Nummeren en bijwerken vóór het afdrukken van tekeningen
  • Tekeningen afdrukken zonder bijwerken
  • Het hele proces annuleren

Wanneer u op Afdrukken klikt, wordt een samenvatting weergegeven met het afdrukresultaat en de tekeningen die aandacht behoeven.

Opmerking: U kunt vergrendelde tekeningen niet bijwerken of nummeren.

Multi-byte karakters afdrukken

Als bij het afdrukken naar PDF een correct lettertype met de benodigde multibyte-karakters is geselecteerd voor Unicode-tekens, bijvoorbeeld in labels, wordt het lettertype nu correct weergegeven, zelfs als u de lettertypen niet insluit. Als het geselecteerde lettertype niet alle tekens in de tekst bevat, wordt het lettertype gebruikt dat voor de nieuwe variabele XS_DEFAULT_UNICODE_FONT_DRAWING_PRINTING is gedefinieerd. De standaardwaarde is Arial Unicode MS. Dit lettertype is mogelijk standaard niet op uw computer geïnstalleerd. In dat geval moet u het eventueel installeren. U kunt ook een ander lettertype definiëren dat de benodigde tekens bevat en dat u op uw computer hebt geïnstalleerd.

Voor:

Na:

Andere afdrukverbeteringen

  • Voorheen drukte Tekla Structures altijd af op de standaardlade. U kunt nu de lade van de printer eigenschappen wijzigen en de ladeselectie wordt opgeslagen. Het gebruik van een bypass-lade wordt ook ondersteund.

  • Het afdrukken van watermerken met de PDF-Xchange-printer werkt weer. Raadpleeg een watermerk in tekeningen toevoegen voor meer informatie over het afdrukken van watermerken.

  • Als een bestandsnaam van een tekening een ongeldig teken had, kon het bestand niet worden afgedrukt. In dit specifieke geval werd het probleem veroorzaakt door het nieuwe-regelteken "\n" in de toegepaste variabele. De lijst met tekens die Tekla Structures met een onderstrepingsteken vervangt, is nu groter geworden. Het nieuwe-regelteken wordt nu vervangen door "_". Het aanmaken van de PDF lukt nu. Raadpleeg de naamgevingsconventies van Microsoft "Naming Files, Paths, and Namespaces". (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa365247.aspx).

  • Het afdrukken van lijsten met een vet lettertype is weer mogelijk.

  • Snapshots van Tekla Structures 2017 en volgende werken nu. Eerder was er geen conversie voor oudere snapshots, en nieuwere Tekla Structures-versies verhinderden dat de oude snapshots werden geopend.

  • Nu werkt de positionering in snapshots, voorbeelden en afdrukken correct.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende