Verbeteringen in tekeningen

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Verbeteringen in tekeningen

Tekla Structures 2023 introduceert een groot aantal verbeteringen aan meerdere tekeningfeatures en -functies. Van het sneller openen van tekeningen tot verbeterde keyplans en labels in meertalige projecten, tot het gemakkelijker kunnen herlabelen van doorsneden en details, het vervangen van templates in tekeningen en het opslaan van lay-outs. Bovendien worden kleuren nu aangeduid met namen in het eigenschappenvenster van de tekening, zijn vergrote afbeeldingen vereenvoudigd en verbeterd en hebben kolommen in de Inhoudsbeheerder tekening cumulatieve sortering en de bemating is verbeterd met betrouwbaardere maatlijntags, verbeterde filter maatvoering en een nieuw type maatvoering voor aansluitende onderdelen.

Verbeteringen in de maatvoering

Maatlijnobjecten alleen aan geselecteerde zijden

In de aanzichtspecifieke maatvoering heeft de bematingsmethodeFiltereen nieuw Alleen objecten aan de geselecteerde zijden- selectievakje in regelaanmaak waarmee u bijvoorbeeld alleen objecten kunt maatvoeren die zich aan een bepaalde zijde van het hoofdonderdeel bevinden. Bijvoorbeeld de voorkant. Door aparte voorwaarden voor elke zijde te maken, kunt u objecten aan de voorzijde en de achterzijde op aparte maatlijnen bematen.

In het volgende voorbeeld worden de objecten aan de voorzijde en de achterzijde op aparte maatlijnen bemaat:

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

Betere prestaties bij het filteren van de bematingsmethode

De prestaties van de bematingsmethode Filter van tekeningen zijn in grote modellen verbeterd.

Opmerking:

Deze verbetering verandert het eerdere advies dat wij gaven bij het uitbrengen van Tekla Structures versie 2021, namelijk dat het gebruik van een selectiefilter (.SObjGrp) sneller zou zijn dan het gebruik van een aanzichtfilter (.vf). Nu is het aanzichtfilter sneller, en wij raden aan alleen aanzichtfilters te gebruiken en geen selectiefilters meer.

Filtermethode om alleen objecten te bematen die zichtbaar zijn in aanzichten

De Filter-bematingsmethode is verbeterd. Deze methode bemaat geen objecten die niet in het tekeningaanzicht zichtbaar zijn. Voorheen werden wapening bemaat, hoewel hun zichtbaarheidsinstellingOnzichtbaar was.

Maatlijntags in betontekeningen correct bijgewerkt

Automatische maatlijnen en maatlijntags worden nu in betontekeningen correct bijgewerkt. Wanneer u voorheen automatisch toegevoegde maatlijnen wijzigde of het model wijzigde en de tekening opnieuw opende, werden extra maatlijnpunten of tags soms in de tekening toegevoegd, of de maatlijntags werden soms onjuist bijgewerkt.

Voor:

Nieuw maatvoeringtype voor aansluitende onderdelen

De aansluitende onderdelen hebben nu hun eigen maatlijntype: Maatlijnen aansluitende onderdelen. Het nieuwe type is zichtbaar in de eigenschappen van het tekeningaanzicht en in de Eigenschappen maatvoeringsvoorwaarden. De voorwaarden en de bematingsfunctionaliteit zijn dezelfde als in de Bemating aangelast onderdeel. Merk op dat deze functie het beste werkt als de venstergrootte is verlengd zodat aangelaste onderdelen in het venster volledig zichtbaar zijn.

Maatlijnen in staafmerktekeningen

De totaal, filter- en stramienmaten werken nu wanneer de tekening alleen een staafmerk bevat.

Staafgroepbemating

De prestaties van de Staafgroepbemating-tool zijn verbeterd.

Inhoudstekst van het tekeninglabel wordt correct geladen in alle talen

Voorheen werd het instellen van tekeninglabelbestanden met labelinhoudstekst (<< Label >>) niet correct geladen bij gebruik van een andere gebruikersinterfacetaal. Nu kunnen labels die in een taal zijn opgeslagen ook in elke andere taal van de gebruikersinterface worden geladen. Deze verbetering is van toepassing op alle onderdeellabels, aanzichtlabels, maatlijnlabels en tags en maatlijnlabels voor staven. De samenwerking is nu eenvoudiger in projecten waar teamleden de interface van Tekla Structures in verschillende talen gebruiken.

Een voorbeeld van een tekstlocatie voor labelinhoud:

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

Key plans in meertalige projecten correct behandeld

Nu worden key plans correct behandeld en weergegeven in tekeningen, ook wanneer de oorspronkelijke modeltaal en de huidige Tekla Structures-taal verschillend zijn. Dit vergemakkelijkt de samenwerking in meertalige projecten. De key plan-informatie wordt nu opgeslagen in het lay-outbestand (.lay). Voorheen werden de key-plans niet gevonden en werd er een foutmelding gegeven.

Verbeterde vergrote afbeeldingen

Vereenvoudigde staafgeometrie in vergrote afbeeldingen

Vergrote afbeeldingen van staven gebruiken nu de vereenvoudigde staafvormherkenning (RSR)-geometrie, die echte bogen in plaats van gesegmenteerde bogen bevat. Wanneer RSR een gebogen staaf als recht herkent, wordt de rechtgetrokken geometrie gebruikt.

Kleine boogsegmenten in de vergrote afbeeldingen van staven met gebogen benen worden voor maatlijnen, buigradius of buighoek-afbeeldingen niet langer weergegeven.

U kunt nu zo eenvoudig mogelijke vergrote staafafbeeldingen van de meest complexe wapeningstaven maken, zodat de wapeningstaven op een begrijpelijke manier in tekeningen en lijsten kunnen worden gevisualiseerd.

Andere verbeteringen voor vergrote afbeeldingen van wapening

  • Vergrote afbeeldingen van wapeningsstaven met meerdere boogbenen, of boog- en rechte benen, bevatten nu een maatlijn die de totale lengte van de staaf aangeeft.

  • Voorheen was de zethoektolerantie voor wapeningsstaven 0,2 graden, wat betekent dat hoeken binnen 0,2 graden van 90 of 0 niet werden weergegeven. De tolerantie van de zethoek is nu verhoogd naar 0,5 graden, zodat deze overeenkomt met de Staafvormmanager-standaardwaarde. Dit betekent dat hoeken binnen 0,5 graden van 90 of 0 niet worden weergegeven.

Kleuren die met namen worden aangegeven

De keuzemenu's van het eigenschappenvenster waarin u kleuren voor verschillende tekenobjecten kunt selecteren, bevatten nu de namen van de kleuren. Dit verbetert de toegankelijkheid van de software door bijvoorbeeld de kleuren gemakkelijker te kunnen identificeren.

Raadpleeg voor meer informatie over Kleuren in tekeningen.

Verbeteringen aan de Opmaakeditor

Raadpleeg Tekeningopmaken maken en bewerken over het maken en bewerken van templates in een tekening.

Nieuw commando om een template in een opmaak te vervangen

Met het nieuwe Opmaakeditor contextmenu-commando Tabel vervangen kunt u tabellen in uw opmaak vervangen. Klik, om een tabel te vervangen, met de rechter muisknop op de tabel in de opmaak en selecteer Tabel vervangen.

Het vervangen van een tabel behoudt alle instellingen die u hebt gedefinieerd voor de tabel die u vervangt. Met het nieuwe commando is het niet meer nodig om eerst een tabel in de opmaak te verwijderen, en vervolgens een nieuwe tabel toe te voegen, het anker punt en de uitlijning in te stellen en tenslotte andere templates rondom de nieuwe te verbinden.

Betere bruikbaarheid in het dialoogvenster Opmaak opslaan

De gebruikersinterface en de bruikbaarheid van het dialoogvenster Opmaak opslaan in de Opmaakeditor zijn verbeterd.

  • Het dialoogvenster heeft nu een minimale grootte en kan niet worden geminimaliseerd zodat de knoppen niet meer zichtbaar zijn.
  • Het dialoogvenster onthoudt nu de laatste locatie voor het sluiten.
  • Het vak Opmaak opslaan met een naam is nu breder dan voorheen.
  • De Update en Grootte-headers gebruiken nu hetzelfde lettertype.

Nieuwe macro voor het opnieuw labelen van doorsneden

Doorsneden opnieuw labelen is een nieuwe tekenmacro voor het bijwerken van labels voor doorsneden. Als doorsneden uit een tekening zijn verwijderd, kan deze macro worden gebruikt om alle doorsneden opnieuw te labelen om opnieuw een doorlopende nummering te krijgen.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP1 al geïntroduceerd.

Nieuwe macro voor het opnieuw labelen van details

Details opnieuw labelen is een nieuwe tekenmacro voor het bijwerken van labels van details. Als details uit een tekening zijn verwijderd, kan deze macro worden gebruikt om alle details opnieuw te labelen om opnieuw een doorlopende nummering te krijgen.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP1 al geïntroduceerd.

Inhoudsbeheerder tekening - Cumulatief sorteren van kolommen

In de inhoudsbeheerder tekening is de kolomsortering nu cumulatief. Klik op een kolom om eerst op die kolom te sorteren en houd vervolgens SHIFT ingedrukt en klik op een andere kolom om secundair op die kolom te sorteren.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP4 al geïntroduceerd.

Verbeteringen in de prestaties bij het openen van tekeningen

De meest tijdrovende berekeningen zijn vastgesteld en verbeterd. Het openen van tekeningen met de volgende typen objecten gaat nu aanzienlijk sneller:

  • Arceringen in zichtbare gebieden
  • Grote DWG-referentie bestanden
  • Grote STP-referentie bestanden
  • Gat of uitsparingssymbolen
  • Complexe betonnen onderdelen en profielen
  • Uitsnijden wapeningsnet
  • Cirkelvormige spiraalvormige staven met de gevulde lijnweergave
  • Duizenden staven

Teksten sneller renderen in de FOG-weergave

Het renderen van tekst gaat nu sneller in de FOG-weergave van tekeningen.

Als u FOG wilt gebruiken, stelt u de variabele XS_DRAWING_RENDERING_ENGINE in op FOG. De standaardwaarde is GDI.

Andere tekeningverbeteringen

  • De macro voor tekening tools is uit de Applicaties en componenten catalogus verwijderd.
    • De Afwerking maken, Ronde afwerking maken, Rechte afwerking maken, and Kopiëren met offset-commando´s zijn allemaal op het lint beschikbaar.

    • De Maak symbolen momentverbinding-macro is nu in de Applicaties en componenten-database beschikbaar.
  • De tolerantie van het aanhaallijnstartpunt van het label is verkleind, waardoor kleinere lijnsegmenten in de lijn mogelijk zijn.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende