Updates in tools voor geautomatiseerde prefab-fabricage

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Updates in tools voor geautomatiseerde prefab-fabricage

Tekla Structures 2023 biedt groot aantal nieuwe en functies en belangrijke verbeteringen in de exporttools voor Unitechnik- en ELiPLAN.

Export Unitechnik (79)

Hoofdtabblad

U kunt nu netten naar afzonderlijke bestanden exporteren met de nieuwe instelling Splits netten naar afzonderlijke bestanden. Elk geëxporteerd bestand bevat slechts één STEELMAT-blok.

Tabblad TS-configuratie

U kunt nu opgeven of de schillen van dubbele wanden worden verwisseld door de nieuwe Wisselen van schillen toestaan te gebruiken.

Tabblad Instortvoorzieningen

  • U kunt nu de te exporteren instortvoorzieningen selecteren door een filter in Instortvoorzieningsfilter op te geven.

  • U kunt de nieuwe Instortvoorzieningen sorteren op gebruiken om de exportvolgorde van de instortvoorzieningen te selecteren. De opties zijn:

    ID, aflopend (standaard)

    ID, oplopend

    Afstand tot nulpunt

    Naam, aflopend

    Naam, oplopend

    Klasse, aflopend

    Klasse, oplopend

Tabblad Wapening

  • De optie Netten exporteren als Gedraaid naar pallet is hernoemd in Gedraaid naar pallet (langste draad op X-as), en een nieuwe optie Gedraaid naar pallet (gebogen draad op X-as) om netten geroteerd naar het palletvlak te exporteren met gebogen draden parallel aan de X-as van het pallet.

    Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

  • Er zijn nu afzonderlijke opties Diameter stekken en supportliggersdiameter voor het opgeven van de diameter voor wapening en supportliggers.

Tabblad Lijnattributen

  • U kunt nu de rand van de geëxporteerde contour splitsen door de lijn Velllingkant te gebruiken om meer lijnattributen voor een rand te exporteren.

Andere verbeteringen in Unitechnik

  • De export van de wapening van staafmerken wordt nu ondersteund. Staafmerktypen Net, Gebogen netten en Rol-mat worden als net verzameld en geëxporteerd. Het staafmerktype wordt gedefinieerd in de staafmerkeigenschappen. Als het staafmerktype niet is gedefinieerd of Korf is, worden de staafmerken als korven geëxporteerd. Staafmerken van het type Suppportligger worden als supportliggers geëxporteerd en de merken van het type Instortvoorziening als instortvoorzieningen. Omdat de korf niet in Unitechnik--versies onder 6.1.0 wordt ondersteund, worden de kooi staven als loose geëxporteerd.

  • Informatie over de exportvoortgang wordt nu weergegeven in het venster Exportvoortang en ook in het logboek bestand.
  • Voorheen werd losse wapening geëxporteerd als net. Dit probleem is nu opgelost.

Export ELiPLAN-file (68)

Ondersteuning voor staafmerken

De export van staafmerken wordt nu ondersteund. Staafmerken worden als omtrekken geëxporteerd.

Tabblad Parameters

U kunt het geëxporteerde bestand nu in de bijbehorende toepassing openen nadat de verwerking is voltooid, met behulp van de nieuwe instelling Geëxporteerde bestand na verwerking openen op het tabblad Parameters.

Tabblad Gegevensinstellingen

U kunt nu submaterialen van betonnen materiaal exporteren door de nieuwe instelling Submaterialen opnemen op het tabblad Gegevensinstellingen te gebruiken. Submaterialen hebben een nieuwe sectie in het gegevensconversiebestand met de naam #SUBMATERIAL.

Raadpleeg voor meer informatie over het exporteren van submateriaal de sectie 'Submaterialen verwerken in ELiPLAN-export' in ELiPLAN.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP2 al geïntroduceerd.

Tabblad Plottergegevens

  • De optie voor het exporteren van lekopeningen is verplaatst van het tabblad Lekopeningen naar het tabblad Plottergegevens.
  • U kunt nu de nieuwe uitsparen/instortvoorzieningen-optie Automatisch voor automatische accessoireherkenning op basis van vorm gebruiken.

Tabblad Lekopeningen

  • U kunt nu de volgende offsets op het tabblad Lekopeningen opgeven:

    • Een offset voor lekopeningen aan de linkerzijde met de nieuwe optie Aan de zijkant uitsparing/opening.
    • Een offset voor lekopeningen in uitsparingen of openingen met de nieuwe optie Aan het einde van de zones uitsparing/opening.
    • Een offset voor lekopeningen in hijslussen met de nieuwe optie Aan hijslussen.
    • Een offset voor lekopeningen aan ravelingen met de nieuwe optie Aan ravelingen.
  • Nu kunt u ook lekopeningen samenvoegen als ze binnen de afstand liggen die is opgegeven voor de nieuwe optie Lekopeningen dichter bij dan samenvoegen.
  • Voorheen konden lekopeningen in uitsparingen en andere elementen binnen het betonelement worden geëxporteerd. Dit probleem is nu opgelost en de export van dergelijke lekopeningen wordt nu voorkomen.

Andere verbeteringen aan ELiPLAN

  • Informatie over de geselecteerde eenheden voor elementmaatlijnen en staaflengten wordt nu in versie 3.0 van de ELiPLAN-export in de header geschreven.
  • Elementhoekuitsnijdingen die door trimlijnen in het model zijn gemaakt, worden nu met een toegewezen typecode naar het ELiPLAN-bestand geëxporteerd.
  • Nu wordt de hoogte ook geëxporteerd voor door de gebruiker gedefinieerde profielen.
  • Voorheen werden uitsnijdingen samen met gevulde kernen geëxporteerd wanneer ze op dezelfde locatie waren gemodelleerd en met dezelfde grootte als de gevulde kernen. Dit probleem is nu opgelost en uitsnijdingen worden niet geëxporteerd.
  • De export van complexe wanden, die bestaan uit meerdere betonnen onderdelen, is verbeterd.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende