Onderdelen, componenten of merken in een geselecteerde kijkhoek weergeven

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Onderdelen, componenten of merken in een geselecteerde kijkhoek weergeven

In sommige gevallen is het handig om onderdelen, componenten of merken in een geselecteerde kijkhoek te onderzoeken. Als u bijvoorbeeld betonnen elementen wapent, kunt u de afstanden tussen de wapeningsstaven eenvoudig controleren.

Beperking:

De optie Kijkhoek is niet beschikbaar voor:

  • detailsysteemcomponenten

  • detailgebruikerscomponenten

  • aangepaste verbindingsdetails

  1. Selecteer een object.
  2. Klik op de contextuele werkbalk op Kijkhoek.
  3. Selecteer een boven-, achter-, rechter-, onder-, voor- of linkeraanzicht.

    Tekla Structures geeft het object in de geselecteerde kijkhoek weer. Het volledige object wordt niet altijd weergegeven.

    Voor onderdelen is de kijkhoek gebaseerd op het coördinatensysteem van het geselecteerde object zodat het bovenaanzicht in de negatieve z-richting wijst. Als u bijvoorbeeld het bovenaanzicht selecteert, stelt Tekla Structures de huidige kijkhoek van boven naar beneden in het coördinatensysteem in.

    Voor merken en componenten is de kijkhoek gebaseerd op het coördinatensysteem van het hoofdonderdeel van het merk. Hierdoor wordt het object mogelijk niet altijd zoals verwacht in de geselecteerde kijkhoek weergegeven.

  4. Als u naar het oorspronkelijke 3D-aanzicht wilt terugkeren, klikt u op de knop in het midden van de kijkhoekopties.
Opmerking:

Tekla Structures geeft het object in het huidige aanzicht weer, dat het aanzicht is waar uw muis zich voor het laatst bevond. Als de contextuele werkbalk zich bijvoorbeeld bovenop twee aanzichten bevindt, wordt het object weergegeven in het aanzicht waar uw muis zich voor het laatst bevond en niet in het aanzicht waar het object is geselecteerd.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende