Offline werken met een Tekla Structures-subscription

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Offline werken met een Tekla Structures-subscription

U kunt uw Tekla Structures-subscription-licentieseat behouden als u Tekla Structures offline wilt gebruiken.

Opmerking: Het is niet mogelijk om Tekla Structures tegelijkertijd op verschillende computers met dezelfde subscription te gebruiken.

U kunt Tekla Structures maximaal 3 dagen offline gebruiken. Na afloop van de offline-tijd kunt u Tekla Structures niet meer offline gebruiken. Als u een model hebt geopend, kunt u het opslaan voordat u Tekla Structures sluit.

Opmerking:

Als u een lokale licentieserver gebruikt voor toegang tot uw subscription voor Diamond, Graphite of Carbon zonder internetverbinding, dan kunt u uw licentie lenen voor gebruik offline.

Tekla Structures offline gebruiken

  1. Start Tekla Structures en open een model.
  2. Sluit de Tekla Structures.
  3. Controleer in het dialoogvenster met de afsluitende bevestigingsmelding of Deze licentie gereserveerd houden op dit apparaat is geselecteerd.
Uw Tekla Structures-licentieseat is op uw computer gereserveerd. U kunt Tekla Structures maximaal 3 dagen offline gebruiken.

Uw Tekla Structures-subscription-licentieseat vrijgeven

Als uw subscription-licentie is gereserveerd, moet u de subscription-licentie vrijgeven voordat u Tekla Structures op een andere computer kunt gebruiken.

Opmerking:

Als u meer dan een versie van Tekla Structures gebruikt, moet u uw subscription-licentieseat in alle versies waarin deze is gereserveerd vrijgeven.

Als u Tekla Structures regelmatig op verschillende computers gebruikt, raden we aan dat u de variabele XS_DEFAULT_​KEEP​_ONLINE​_LICENSE​_CHECKBOX instelt op het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren zodat deze nooit standaard wordt geselecteerd.

  1. Start Tekla Structures en open een model.
  2. Geef uw subscription-licentieseat, afhankelijk van de Tekla Structures-versie, op een van de volgende manieren vrij:
    • In versie 2021 of nieuwer, sluit Tekla Structures en maak de van het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren ongedaan, in het dialoogvenster Bevestigingsbericht sluiten.
    • In versies ouder dan 2021 klikt u op uw gebruikersnaam en schakelt u het selectievakje Aangemeld blijven uit. Vervolgens sluit u Tekla Structures af.

Als de verbinding met de Tekla-subscription-service verbroken is

Als de verbinding met de Tekla subscriptieservice verbroken is, wordt een melding weergegeven. Gedurende de in de melding weergegeven tijd blijft Tekla Structures in offlinemodus werken.

De maximale offline-tijd is 3 dagen.

De mogelijke oorzaak is een van de volgende:

  • Er is geen internet verbinding beschikbaar of er zijn andere verbindingsproblemen binnen uw netwerk.

  • Tekla-subscription-service ondervindt een storing. Raadpleeg voor meer informatie de statuspagina.

  • Trimble Identity-service ondervindt een onderbreking. Raadpleeg voor meer informatie de statuspagina.

Tekla Structures probeert automatisch opnieuw verbinding te maken. U kunt ook handmatig verbinding proberen te maken door te klikken op de knop Nu proberen te verbinden te klikken. Als de knop gedimd is, is het op het moment niet mogelijk om opnieuw verbinding te maken.

  • De knop kan gedimd worden weergegeven als uw subscription licentie seat is gereserveerd. Geef uw subscription licentie seat vrij en start Tekla Structures opnieuw.

  • Wacht anders totdat de knop beschikbaar is en probeer het opnieuw.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende