Trimble Connector

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Trimble Connector

Trimble Connector maakt de verbinding tussen Tekla Structures en Trimble Connect for Windows of Trimble Connect for Browser voor het delen van modellen en Taak-opmerkingen, overeenkomende vensters en geselecteerde objecten mogelijk.

Met Trimble Connector kunt u:

Alle bewerkingen tussen Tekla Structures en Trimble Connect gebruiken het basispunt van het project. Dit betekent dat referentiemodellen van Tekla Structures bijvoorbeeld ten opzichte van het projectbasispunt in Trimble Connect worden geplaatst. Als u geen projectbasispunt hebt gedefinieerd, wordt de modeloorsprong gebruikt.

Opmerking:

U moet een Trimble Identity hebben voordat u Trimble Connector kunt gaan gebruiken.

Opmerking:

Aan Trimble Connect gerelateerde metagegevens en alle referentiemodellen bevinden zich in de map ..\TeklaStructuresModels\<model>\TConnect. Instellingen van geëxporteerde referentiemodellen worden opgeslagen in de map ..\TeklaStructuresModels\<model>\Links. Trimble Connector werkt niet correct als u de bestanden in deze mappen handmatig wijzigt.

Trimble Connector starten

U kunt Trimble Connector op meerdere manieren starten:
  • Via het lint:

  • Via het menu Bestand:

    • Als u een referentiemodel van een Trimble Connect-project wilt downloaden naar een Tekla Structures-model, klik dan op Bestand > Importeren > Trimble Connect.

    • Als u een IFC-referentiemodel van het open Tekla Structures-model wilt publiceren naar een Trimble Connect-project, klik dan op Bestand > Exporteren > Trimble Connect.

Trimble Connector wordt geopend. U kunt uw taak aan een Trimble Connect-project koppelen als u dat nog niet eerder hebt gedaan. U kunt ook een nieuw project maken.

Als u met Trimble Connector wilt gaan werken, moet u zich bij Tekla Structures aanmelden met uw Trimble Identity.

TrimbleConnect starten vanuit Tekla Structures

U kunt Trimble Connect op meerdere manieren starten:
  • Via het lint:

    Als u Trimble Connect for Windows of Trimble Connect for Browser wilt starten, klikt u op een van de volgende knoppen op het linttabblad Trimble Connect:
    • Trimble Connect for Browser:

      Als u het model aan een Trimble Connect-project hebt gekoppeld, wordt de pagina met projectactiviteiten in Trimble Connect for Browser geopend.

      Als u het model niet aan een project hebt gekoppeld, wordt het dialoogvenster Project selecteren geopend wanneer u op Trimble Connect for Browser of een van de menuopties eronder klikt. Als u het model aan een project wilt koppelen, raadpleegt u Een Tekla Structures-model aan een Trimble Connect-project koppelen.

    • Trimble Connect for Browser > Projectverkenner:

      De pagina Projectverkenner wordt in Trimble Connect for Browser geopend.

    • Trimble Connect for Browser > 3D Viewer:

      Het 3D-modelvenster wordt in Trimble Connect for Browser geopend.

    • Trimble Connect for Browser > Team:

      De teampagina wordt in Trimble Connect for Browser geopend.

    • Trimble Connect for Windows:

      Als u een project hebt gekoppeld, wordt het projectdetailvenster Trimble Connect for Windows geopend.

      Als u geen project hebt gekoppeld, wordt het projectenvenster Trimble Connect for Windows geopend.

      Als u Trimble Connect for Windows nog niet hebt geïnstalleerd, wordt de webpagina om Trimble Connect for Windows te downloaden geopend: https://app.connect.trimble.com/tc/app#/store.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende