Een logbestand weergeven

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Een logbestand weergeven

U kunt selecteren hoe Tekla Structures de logbestanden toont. Als onderdelen of merken in een logbestand worden vermeld, kunt u ook de onderdelen of merken in het model controleren door ze in het logbestand te selecteren.

  1. Open het model waarvan u de loggeschiedenis wilt bekijken.
  2. Klik in het menu Bestand op Logboeken en selecteer een logboekbestand dat u wilt zien.
    • Logbestand clash check-historie (ClashCheck.log)

    • Logbestand sessiehistorie (TeklaStructures_<user>.log)

    • Logbestand historie nummeren (numberinghistory.txt)

    • Logbestand historie opslaan (save_history.log)

    • Logbestand historie tekening (drawing_history.log)

    • Logbestand analysehistorie (analysis.log)

    • Gebruik gegevenslog (UserFeedbackLog.txt)

    U het logboekbestand bekijken in de Tekla Structures logviewer of in een viewer die is gekoppeld aan het bestandstype, bijvoorbeeld in Microsoft Notepad.

    Als u het logbestand in de logbestandviewer wilt bekijken, selecteert u in Bestand > Logs de logbestandviewer Bekijken met Tekla Structures

    Als u het logboekbestand in een gekoppelde viewer wilt bekijken, selecteert u in Bestand > Logs de optie Toon met standaardapplicatie.

    Het logbestand UserFeedbackLog.txt kan alleen worden weergegeven in de gekoppelde viewer, niet in de logbestandviewer.

  3. Als het logbestand informatie bevat over onderdelen of merken, kunt u de onderdelen of merken in het model controleren. Selecteer in het logboekbestand een regel die een onderdeel of een merk bevat.

    Onderdelen en merken hebben de prefix guid.

    Tekla Structures markeert het onderdeel in het model. Als er meerdere onderdelen of merken in een regel staan en u die de regel selecteert, markeert Tekla Structures alle onderdelen in het model. U kunt ook onderdelen op verschillende regels selecteren.

Tip:

U hebt vanuit het logboekbestand toegang tot het contextmenu van een onderdeel of merk door met de rechtermuisknop op een regel te klikken die een onderdeel of een merk bevat. Tekla Structures geeft hetzelfde contextmenu weer als wanneer u met de rechtermuisknop in het model op een onderdeel of een merk klikt.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende