S-Frame

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

S-Frame

De berekening van het S-Frame is eigendom van en wordt ontwikkeld door S-FRAME Software Inc. Het is een complete oplossing van structurele 4D-modellering, -berekening en -toetsing voor staal, beton, lineaire en niet-lineaire structurele modellen.

  • Met de koppeling van Tekla API kunt u een code schrijven om aan een geopend model in Tekla te koppelen en het model op te vragen of te bewerken. De koppeling is tot stand gebracht door zowel de API's van S-Frame als van Tekla te gebruiken. Er wordt gebruikt gemaakt van een bibliotheekdatabase om items tussen Tekla Structures en S-Frame te beheren.

  • S-Frame kan .dxf-bestanden exporteren en importeren. Als Tekla Structures en S-Frame op dezelfde computer zijn geïnstalleerd, kan er een rechtstreekse koppeling worden gebruikt. Een kopie van de koppeling en de instructies over het gebruik van de koppeling kan bij https://s-frame.com worden opgevraagd. De beschrijvingen over de koppeling kunt u hier vinden: Building information modeling (BIM)-koppelingen.

  • In sommige gebieden werd S-Frame door CSC gedistribueerd, zodat de installatie naar verschillende mappen verwijst. De modelnaam mag geen spaties bevatten. Dit is momenteel een probleem omdat en het berekenings- en toetsingsframe niet wordt gemaakt als er spaties in zijn opgenomen.

Het gehele proces bevat de volgende stappen: naar S-Frame importeren, geïmporteerd items weergeven en exporteren vanuit S-Frame. Dit proces wordt hieronder beschreven.

Objecten naar S-Frame importeren en de objecten weergeven

  1. De software van S-Frame controleert of er inTekla Structures een geopend model is dat de Tekla API gebruikt.
  2. Als er een verbinding tot stand kan worden gebracht, wordt het Tekla Structures-model opgevraagd voor een lijst van modelobjecten, zoals gemodelleerde onderdelen of wanden.
  3. De teruggegeven objecten worden doorlopen, herkende typen worden verwerkt en gelijkwaardige S-Frame-objecten worden toegevoegd of in een bibliotheekdatabase bijgewerkt.
  4. De ID's van Tekla Structures worden opgeslagen zodat de items wederzijds aan Tekla Structures en S-Frame kunnen worden toegewezen.
  5. Als de objecten zijn doorlopen, wordt de bibliotheekdatabase onderzocht en de bijgewerkte of gemaakte objecten waarnaar in de bibliotheek wordt verwezen, worden in het venster van S-Frame weergegeven.

Vanuit S-Frame exporteren

  1. Er worden in S-Frame objecten opgevraagd die in het venster van S-Frame worden weergegeven.
  2. De bibliotheek wordt op typen bekende objecten doorlopen (onderdelen en wanden) die wederzijds aan Tekla Structures en S-Frame kunnen worden toegewezen.
  3. Met de unieke bij de import opgeslagen ID's, wordt het Tekla Structures-model opgevraagd om te zien of er items voorkomen. Als ze niet voorkomen, moeten ze worden gemaakt en de bibliotheek worden bijgewerkt.
  4. Items kunnen vervolgens aan Tekla Structures worden toegevoegd of worden bijgewerkt om overeen te komen met wat er zich in S-Frame bevindt.
Was dit nuttig?
Vorige
Volgende