Tekla Structures-licenties beheren

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Tekla Structures-licenties beheren

Er zijn twee hoofdtypen licenties in Tekla Structures:
  • Online licenties, wat de standaardoptie is voor nieuwe Tekla Structures-licenties en de manier waarop de Tekla Model Sharing-functie wordt gelicentieerd.

  • Lokale licenties die u lokaal activeert op een licentieserver die u op uw eigen hardware installeert. Gebruikers maken verbinding met uw lokale server om een licentie te reserveren.

Werken met online licenties

U activeert online licenties voor elke Trimble Identityvan de gebruiker, waarna de gebruiker een licentie kan kiezen wanneer hij of zij zich aanmeldt bij Tekla Structures. Beheerders kunnen het gebruik van de online licenties monitoren en contractbeheerders kunnen het vernieuwen van de subscriptions in de Tekla OnlineAdmin tool beheren.

Raadpleeg voor online licentie-instructies Trimble Identities en Tekla Online-licenties beheren.

Werken met lokale licenties

U kunt als volgt aan de slag met lokaal licentiebeheer:

  1. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe licentieverlening werkt. Raadpleeg Tekla Structures-kantoorlicentieverlening voor beheerders.
  2. Installeer de licentieserver zoals wordt uitgelegd in Een Tekla-kantoorlicentieserver installeren.
  3. Zorg ervoor dat de licentieserver verbinding met de activeringsserver van Trimble kan maken en clients verbinding met de licentieserver kunnen maken. Raadpleeg Toestaan dat de Tekla-kantoorlicentieserver via Windows Firewall werkt.
  4. Activeer uw licenties op de server zoals wordt uitgelegd in Kantoorlicenties activeren.
  5. Test of de licentieverlening werkt en verbindt de clients met de licentieserver zoals wordt uitgelegd in Configureer vooraf instellingen van licentieservers voor bestaande gebruikers.

Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat de juiste typen lokale licenties die ze het hardst nodig hebben voor de gebruikers beschikbaar zijn door toegangsrechten voor het gebruik en het lenen van licenties te definiëren zoals wordt uitgelegd in Lokale licentietoegangsrechten (tekla.opt) wijzigen. Dit kan situaties voorkomen waar er geen licenties beschikbaar zijn voor gebruikers die deze nodig hebben omdat iemand anders een licentie heeft gereserveerd of geleend die hij/zij niet echt nodig heeft.

Als u lokale licenties vernieuwt en wanneer u hardwarewijzigingen op de licentieserver moet aanbrengen, moet u uw licenties deactiveren zoals wordt uitgelegd in Kantoorlicenties deactiveren.

Als uw lokale licenties niet-vertrouwd zijn geworden of zijn uitgeschakeld, kunnen ze niet worden gebuikt en moet u ze repareren. Raadpleeg voor informatie over hoe u dit doet Een lokale licentie repareren.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende