Maatlijnpijlen aanpassen

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Maatlijnpijlen aanpassen

Als u geen geschikte maatlijnpijl in de lijst Pijl in de maatlijneigenschappen kunt vinden, kunt u een eigen pijl maken en gebruiken.

U moet eerst het pijlsymbool in de Symbool Editor aanmaken en het gemaakte symbool opslaan in het bestand dimension_arrows.sym. Vervolgens moet u de positie van het nieuwe symbool in het bestand dimension_arrows.sym toevoegen aan het configuratiebestand dimension_arrows.txt. Dit bestand geeft aan welke pijlen voor gebruik in uw omgeving beschikbaar zijn. Tenslotte moet u een bitmap voor de nieuwe pijl maken die in de maatlijneigenschappen moet worden gebruikt.

  1. In het menu Bestand klikt u op Editors > Symbool Editor om de Symbool Editor te openen.
  2. Open het bestand dimension_arrows.sym dat zich in de omgeving Common (...ProgramData\Trimble\TeklaStructures\<version>\Environments\common\symbols) of in uw omgeving onder de map \symbols bevindt.
  3. Klik op een leeg symboolvak en schets het symbool met tekeningtools.

    U kunt ook AutoCAD- of MicroStation-bestanden importeren via Bestand > Importeren.

  4. Wanneer het symbool klaar is, wijst u het symboolvak aan om het nummer van het nieuwe symbool onderin het venster te controleren.

  5. Het bestand dimension_arrows.sym opslaan door te klikken op Bestand > Opslaan.
  6. Klik op Bestand > Afsluiten om de Symbool Editor te sluiten.
  7. Open het bestand dimension_arrows.txt dat zich in dezelfde map met symbolen bevindt als het bestand dimension_arrows.sym.

    Het bestand bevat een lijst met symboolnummers.

  8. Voeg het nummer van uw symbool voorafgegaan door twee nullen (00) aan de juiste positie toe en scheid deze met een komma:

    000,001,002,003,004

  9. Klik op Bestand > Opslaan om uw wijziging op te slaan.
  10. Maak een bitmap van de nieuwe pijl en sla deze op in de map ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\Bitmaps op uw computer.

    Gebruik de volgende naamgevingsconventie voor de bestandsnaam: dr_dialog_dim_arrow_type_004.bmp.

  11. Als laatste Tekla Structuresopnieuw opstarten.
  12. Controleer of de nieuw pijl wordt weergegeven in de lijst Pijl:
    • Dubbelklik in een tekening op een maatlijn om de maatlijneigenschappen te openen en open vervolgens de lijst Pijl. U kunt zien dat het nieuwe pijlsymbool beschikbaar is voor gebruik.

Opmerking:

U wordt aangeraden om voor symbolen een bestandsmap te definiëren, omdat de standaardmappen worden overschreven wanneer u een upgrade naar een nieuwere versie van Tekla Structures uitvoert. Voeg de bedrijfsmap toe aan de variabele DXK_SYMBOLPATH.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende