XS_OMITTED_WELD_TYPE

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

XS_​OMITTED_​WELD_​TYPE

Categorie in dialoogvenster Variabelen

Lassen

Hiermee kunt u definiëren welke lastypen u in tekeningen wilt weglaten. Voer het nummer van het lastype in dat u wilt weglaten. De standaardwaarde is 10 (afwerkingslas). Raadpleeg voor meer informatie over de lastypen en de bijbehorende nummers Lijst met lastypen.

Naast deze variabele zijn er twee andere instellingen die Tekla Structures gebruikt om te bepalen welke lassen in de tekening worden weergegeven: XS_WELD_FILTER_TYPE geeft aan of Tekla Structures lassen moet filteren die exact (EXACT) de grootte hebben of dezelfde grootte of kleiner (MIN) dan de waarde die in het vak Minimum lasgrootte in het object of de labeleigenschappen op het tekeningaanzichtniveau zijn is opgegeven. Tekla Structures geeft altijd lassen weer die referentietekst hebben.

Deze variabele is modelspecifiek en de instelling wordt in de optiedatabase opgeslagen.

Voorbeeld

Als u XS_OMITTED_WELD_TYPE instelt op 10, XS_WELD_FILTER_TYPE op EXACT en Minimale lasgrootte op 5, worden in Tekla Structures alle andere lassen weergegeven met uitzondering van lassen die 5 mm zijn en lassen van het hoeklastype (10). Als u XS_WELD_FILTER_TYPE niet instelt, worden door Tekla Structures in dit geval alle lassen die groter zijn dan 5 mm behalve hoeklassen weergegeven.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende