Voorbeeld: Positioneren van onderdeelmaatlijnen

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Voorbeeld: Positioneren van onderdeelmaatlijnen

Hier volgen enkele voorbeelden van de positionering van onderdeelmaatlijnen in overzichttekeningen met verschillende instellingen voor de positionering op het tabblad Onderdelen.

In het voorbeeld hieronder is Positionering ingesteld op In het stramien waarbij alle maatlijnen naast of vlakbij het stramien worden geplaatst.

In het voorbeeld hieronder is Positionering ingesteld op Buiten het stramien waarbij alle maatlijnen buiten het stramien worden geplaatst.

In het voorbeeld hieronder is Horizontale positie ingesteld op Links waarbij alle maatlijnen naar horizontale onderdelen links van het stramien worden geplaatst.

In het voorbeeld hieronder is Horizontale positie ingesteld op Rechts waarbij alle maatlijnen naar horizontale onderdelen rechts van het stramien worden geplaatst.

In het voorbeeld hieronder is Horizontale positie ingesteld op Verdeeld beide zijden waarbij alle maatlijnen naar horizontale onderdelen worden geplaatst aan de zijde van het stramien die het dichtst ligt bij het onderdeel waarvoor ze maatvoering aangeven.

In het voorbeeld hieronder is Verticale positie ingesteld op Boven waarbij alle maatlijnen naar verticale onderdelen boven het stramien worden geplaatst.

In het voorbeeld hieronder is Verticale positie ingesteld op Onder waarbij alle maatlijnen naar verticale onderdelen onder het stramien worden geplaatst.

In het voorbeeld hieronder is Verticale positie ingesteld op Verdeeld beide zijden waarbij alle maatlijnen naar verticale onderdelen worden geplaatst aan de zijde van het stramien die het dichtst ligt bij het onderdeel waarvoor ze maatvoering aangeven.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende