Installeer en licensieer Tekla Structures

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Installeer en licensieer Tekla Structures

Installatiepakketten van Tekla Structures zijn beschikbaar voor download in Tekla Downloads. U kunt een Tekla Structures-installatiepakket of de nieuwste Tekla Structures Service Pack installeren.

Tekla Structures Service Packs bevatten de meest recente nieuwe functies en verbeteringen en oplossingen voor bestaande functies. U hoeft de gerelateerde Tekla Structures-versie niet afzonderlijk te installeren, voordat u een Tekla Structures Service Pack installeert. Raadpleeg voor meer informatie Tekla Structures-service packs installeren.

De software en de omgevingen van Tekla Structures zijn beschikbaar als aparte installatiepakketten. Het installatiepakket van de software bevat altijd een leeg project die generieke inhoud bevat. Andere omgevingen van Tekla Structures zijn als aparte installatiebestanden beschikbaar. De omgevingen zijn gebied- of bedrijfspecifieke instellingen en gegevens die in Tekla Structures vooraf zijn gedefinieerd of die door de gebruiker worden gedefinieerd. Raadpleeg voor installatievereisten en aanbevolen hardware Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2022.

Tekla Structures-extensies zijn geen onderdeel van de Tekla Structures-productrelease. Extensies zijn voor downloaden beschikbaar in Tekla Warehouse en u kunt ze afzonderlijk installeren.

Als u een online abonnement hebt, wordt het abonnement gekoppeld aan uw Trimble Identity en aan u toegewezen door de beheerders van uw organisatie. Het enige wat u hoeft te doen, is Tekla Structures te installeren, te starten en uw online abonnement te selecteren.

Als u een kantoorlicentie hebt, moet u de kantoorserver geïnstalleerd hebben en uw rechtencertificaat geactiveerd hebben op de server en moet Tekla Structures met deze licentieserver zijn verbonden. Zie Tekla Structures-kantoorlicentieverlening voor meer informatie.

Tekla Structures installeren

Als u Tekla Structures wilt gebruiken, moet u de Tekla Structures-software en de benodigde Tekla Structures-omgevingen installeren die u wilt gebruiken. Vervolgens kunt u Tekla Structures starten, inloggen en het licentietype selecteren.

Als u kantoorlicentieverlening gebruikt, moet u aan de volgende vereisten voldoen voordat u Tekla Structures kunt starten:

  • De Tekla-kantoorlicentieserver moet op uw eigen computer of op een andere computer zijn geïnstalleerd.

  • Uw Tekla Structures-kantoorlicentie moet zijn geactiveerd.

  • Tekla Structures moet verbonden zijn met de Tekla-kantoorlicentieserver.

Zie Tekla Structures-kantoorlicentieverlening voor meer informatie.

Opmerking:

U moet op uw computer aangemeld zijn met beheerdersrechten om de Tekla Structures-software op uw computer te kunnen installeren.

  1. Installeer de Tekla Structures-software.
    1. Download het installatiebestand vanaf Tekla Downloads naar uw computer.

      Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.

    2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te voeren.
    3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

      U kunt de installatiemap de modelmap selecteren.

  2. Installeer de Tekla Structures-omgevingen.

    Merk op dat als u geen omgeving installeert en start met Tekla Structures, vraagt Tekla Structures u om eerst een omgeving te installeren voordat u doorgaat met het opstarten. U kunt later ook zoveel omgevingen als u wilt installeren naar een Tekla Structures-versie die u gebruikt.

    1. Download het omgevingsinstallatiebestanden vanaf Tekla Downloads naar uw computer.
    2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te voeren.
    3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

      De locatie van de omgevingsinstallatiemap hangt af van waar u de software hebt geïnstalleerd. U kunt de omgevingsinstallatiemap niet in de installatiewizard selecteren.

      U kunt in de installatiewizard selecteren dat de bestanden met omgevingsinstellingen (.tsep) worden geïnstalleerd wanneer de installatiewizard voor de omgeving wordt uitgevoerd. De bestanden met omgevingsinstellingen worden in de omgevingsmap geïnstalleerd wanneer u Tekla Structures na de installatie start, als u dit niet selecteert. Bij het begin, opent Tekla Structures een dialoogvenster waarin de voortgang van de installatie wordt weergegeven. De bestanden met omgevingsinstellingen worden geïnstalleerd, zelfs als u de installatie Annuleren in dit dialoogvenster hebt geïnstalleerd. De installatie van extensies wordt geannuleerd. Tekla Structures installeert de extensies wanneer de volgende keer wordt opgestart.

      Als u meerdere omgevingen voor de eerste keer installeert, raden we u aan om niet te selecteren dat u de bestanden met omgevingsinstellingen (.tsep) wilt installeren wanneer u de installatiewizard voor de omgeving wordt uitgevoerd. Enkele van de .tsep-pakketten worden in meer dan één omgeving gebruikt en dezelfde versie van een .tsep-pakket wordt slechts eenmaal geïnstalleerd.

  3. Start Tekla Structures door het in het menu Start van Windows te selecteren of door op het bureaubladpictogram te dubbelklikken.
  4. Meld u aan bij Tekla Structures met uw Trimble Identity.

    De standaardaanmeldperiode is 30 dagen. Na de aanmeldingsperiode moet u opnieuw inloggen.

  5. Selecteer het licentietype en klik vervolgens op OK.
    • Als u een online abonnement wilt gebruiken, selecteert u Uw Tekla online-licentie gebruiken.

      Dit is de standaardoptie.

      Zie Beheren van Trimble-identiteiten en online abonnementen voor informatie over het beheren van online licenties.

      Tekla Structures houdt de online abonnement gereserveerd op de computer die u gebruikt wanneer u Tekla Structures sluit en het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren selecteert in het berichtvenster voor het bevestigen van afsluiten. Dit selectievakje is standaard ingeschakeld wanneer u Tekla Structures de eerste keer sluit.

      Als u de licentie wilt vrijgeven wanneer u Tekla Structures sluit en dezelfde licentie op een andere computer gebruikt, schakelt u het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren uit.

      U kunt het standaardgedrag van het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren wijzigen met de variabele XS_DEFAULT_KEEP_ONLINE_LICENSE_CHECKBOX.

    • Als u een kantoorlicentie wilt gebruiken, selecteert u Gebruik uw lokale licentieserver.

      Raadpleeg voor meer informatie over de kantoorlicentieverlening Tekla Structures Kantoorlicentieverlening.

  6. Selecteer uw omgeving, rol en configuratie.

    In de configuratielijst worden de configuraties weergegeven waar u recht op hebt.

Als u offline wilt werken, raadpleegt u Offline werken met een online licentie.

starten met leren om Tekla Structures te gebruiken:

Tekla Structures-installatiemappen

Tekla Structures-software en omgevingen worden standaard in verschillende maplocaties geïnstalleerd. U kunt de software-installatiemap van Tekla Structures selecteren in de software-installatiewizard. De locatie van de omgevingsinstallatiemap hangt af van waar u de software hebt geïnstalleerd. U kunt de installatiemap voor de omgevingen niet in de installatiewizard voor de omgeving selecteren.

De-software en omgevingen worden standaard in de volgende mappen geïnstalleerd:

  • De software wordt onder de map \Program Files\Tekla Structures\<version>\ geïnstalleerd.

  • De omgevingen en de extensies worden onder de map \ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version> geïnstalleerd.

  • De gebruikersinstellingen worden onder de map \Users\<username>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version> geïnstalleerd.

Als u Tekla Structures-software onder C:\ installeert, worden de software en de omgevingen beide geïnstalleerd onder C:\Tekla Structures\<version>. De gebruikersinstellingen worden onder de map \Users\<username>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version> geïnstalleerd.

Wanneer u een nieuwe Tekla Structures-versie installeert, moet u ervoor zorgen dat de installatiemap geen bestanden van andere Tekla Structures-versies bevat. Dit is om er zeker van te zijn dat u alle bestanden krijgt die in het installatiepallet zijn opgenomen.

Wanneer u een Service Pack installeert en u de gerelateerde Tekla Structures- versie of een vorig Service Pack al hebt geïnstalleerd, kunt u de installatiemap niet selecteren. De Service Pack wordt in dezelfde map geïnstalleerd als de bijbehorende Tekla Structures-versie of de Service Pack die u bijwerkt. De installatiemap bevat bestanden van de bijbehorende Tekla Structures-versie of de vorige Service Pack. Het installeren van de nieuwe Service Pack verwijdert automatisch de oude bestanden voordat de nieuwe bestanden worden gekopieerd. Als u uw eigen bestanden in de installatiemap hebt, blijven deze bestanden ongewijzigd in de map.

Als u de software en de omgevingen hebt geïnstalleerd, kunt u de installatiepaden in het Configuratiescherm van Windows controleren.

Opmerking:

U moet mogelijk Tekla Structures installeren in een map die een naam heeft in een niet-Unicode-taal zoals Chinees, Japans, Koreaans of Russisch. Als uw Windows-installatie niet overeenkomt met de taal die niet Unicode compatibel is, moet u de taal in XS_STD_LOCALE en het lokale Windowssysteem in het configuratiescherm van Windows naar diezelfde taal wijzigen zodat Tekla Structures normaal kan werken.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende