Automatische onderdeeleigenschappen van tekeningen definiëren

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Automatische onderdeeleigenschappen van tekeningen definiëren

U kunt definiëren wat in een onderdeel wordt weergegeven en hoe het onderdeel wordt weergegeven.

Beperkingen: De kleur van de hartlijnen kan alleen op het tekening- en aanzichtniveau worden gewijzigd, niet op het objectniveau. Voor hartlijnen kunt u in het dialoogvenster met objecteigenschappen alleen de kleur wijzigen. U kunt het lijntype van onderdeelhartlijnen in tekeningen aanpassen met de variabele XS_CENTER_LINE_TYPE.

  1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht, selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen..
  4. Klik op Onderdeel.
  5. Selecteer op het tabblad Inhoud de onderdeelweergave, selecteer of verborgen lijnen, hartlijnen en referentielijnen moeten worden weergegeven en welke aanvullende labels moeten worden weergegeven.

    Een referentielijn is een lijn tussen de punten waarin het onderdeel is gemaakt.

    Omtrek is een goede optie om bij complexe items te gebruiken met een extremenvenster dat veel polygonen bevat die tekeningen vertragen, omdat Omtrek tekeningen sneller maakt.

  6. Selecteer op het tabblad Uiterlijk de kleur en het type van de lijnen.

    De kleur van de hartlijnen kan alleen op tekening- en vensterniveau worden gewijzigd, niet op objectniveau. Voor hartlijnen kunt u in het eigenschappenvenster alleen de kleur wijzigen, niet het type. U kunt het lijntype van onderdeelhartlijnen in tekeningen aanpassen met de variabele XS_CENTER_LINE_TYPE.

  7. Stel op het tabblad Vullen de vulopties voor onderdelen en doorsneden in.
  8. Afhankelijk van het tekeningtype kunt u het volgende doen:
    • Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Opslaan om de aanzichteigenschappen op te slaan. Ga vervolgens terug naar de tekeningeigenschappen door op Sluiten te klikken.
    • Overzichttekeningen: Klik op OK om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.
  9. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.
U kunt ook het referentielijntype van het onderdeel wijzigen met de variabele XS_DRAWING_PART_REFERENCE_LINE_TYPE en de variabele XS_DRAWING_POINT_SCALE gebruiken om de schaal van de punten te wijzigen die door Tekla Structures wordt gebruikt worden om referentielijnen te maken.
Was dit nuttig?
Vorige
Volgende