XS_POLYGON_PERPENDICULAR_EDGE_PREFERENCE_FACTOR

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

XS_POLYGON_PERPENDICULAR​​​​​​​​​​_​EDGE_​PREFERENCE_​FACTOR

Categorie in dialoogvenster Variabelen

Plaatwerk

Deze variabele wordt gebruikt om te manipuleren welke zijde van een plaat als de ´langste´ wordt beschouwd.

De langste zijde van polygonale platen komt recht onderaan op tekeningen, hetgeen van invloed kan zijn op platen met loodrechte randen.

Deze informatie kan vervolgens bijvoorbeeld worden gebruikt voor het wijzigen van de rotatie van een plaat in tekeningen of bij het kiezen welke zijde van een plaat als de 'Lengte' en de 'Breedte' moet worden beschouwd.

Deze variabele wordt gebruikt voor platen met loodrechte zijden in tekeningen. Met deze variabele worden platen geroteerd als er een bepaalde rand is die loodrecht op de huidige rand staat, en die geen aangrenzende rand is.

De standaardwaarde is 1,5.

In het bovenstaande voorbeeld worden, wanneer u XS_POLYGON_PERPENDICULAR_EDGE_PREFERENCE_FACTOR op 1 instelt, alle zijden vermenigvuldigd met 1, en wordt het zichtbaarheidsvenster langs de langste zijde getekend. Het resultaat is dat de lengte = 2715,02 en de breedte = 1046,94.

Als u deze variabele op 10 instelt, worden loodrechte hoekranden A´ en B´ vermenigvuldigd met 10. Als het resultaat groter is dan de langste zijde C´, wordt het zichtbaarheidsvenster met de zijden A´ en B´ getekend. Het resultaat is dat de lengte = 2353,55 en de breedte = 1353,55.

Deze variabele is modelspecifiek en de instelling wordt in de optiedatabase opgeslagen.

Raadpleeg ook

XS_​POLYGON_​SQUARE_​CORNER_​PREFERENCE_​FACTOR

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende