Verbeteringen in de uitwisselbaarheid

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Verbeteringen in de uitwisselbaarheid

Tekla Structures 2022 introduceert verbeteringen en wijzigingen in het DXF-conversieprogramma voor NC-bestanden, Trimble Connector, Tekla PowerFab-export, referentiemodellen, staven-setexport en puntenwolken. Ook rechtstreekse koppelingen naar reken- en ontwerpsoftware zijn bijgewerkt.

Verbeteringen in referentiemodellen

Prestatieverbeteringen

  • De prestaties bij het selecteren van een lijstgroep van referentiemodellen en het annuleren van de selectie zijn verbeterd. U kunt de verbetering zien wanneer u veel referentiemodelgroepen hebt en u de selectie van een object in het model selecteert of annuleert.

  • De prestaties van het invoegen van een referentiemodel en het ongedaan maken en het opnieuw uitvoeren van een referentiemodel zijn verbeterd.

  • De instellingsbestanden voor vergelijkingstoleranties van eigenschappensets (.rmct) en de vergelijkingsinstellingsbestanden (.rmcs) kunnen nu worden uitgelezen vanuit de submappen van het bedrijf en de projectmappen die voor de variabelen XS_PROJECT en XS_FIRM zijn gedefinieerd.

Teksten in PDF-referentiemodellen

PDF-referentiemodellen hebben nu een betere dekking voor teksten.

Voor informatie over referentiemodellen in Tekla Structures zie Referentiemodellen en compatibele indelingen.

Nieuwe eigenschappen van puntenwolken en ondersteuning voor TDX-indeling

Nieuwe eigenschappen puntenwolk

Het Puntenwolken zijvenster Eigenschappen-deel heeft de volgende nieuwe velden: Weergavenaam, URL en Bestand. Met Weergavenaam kunt u de gewenste weergavenaam voor de puntenwolk definiëren. Behalve de weergegeven naam heeft de puntenwolk de werkelijke bestandsnaam van de puntenwolk, die u niet kunt wijzigen. URL toont de URL van de puntenwolk die u kunt wijzigen. Bestand toont het mappad van het puntenwolkbestand dat ook kan worden gewijzigd.

De TDX-bestandsindeling voor puntenwolken wordt nu ondersteund

De TDX-bestandsindeling voor puntenwolken wordt nu ondersteund. Deze verbetering werd al in Tekla Structures 2021 SP6 geïntroduceerd. Zie 2021 SP6: Nieuwe functies en verbeteringen voor details.

Zie Puntenwolken voor meer informatie over puntenwolken.

NC-bestanden: mappad tekla_dstv2dxf.exe gewijzigd

U kunt tekla_dstv2dxf.exe gebruiken om de DSTV-bestanden naar de DXF-indeling te converteren. De gerelateerde bestanden bevinden zich nu in ..\Tekla Structures\<version>\bin\applications\Tekla\Tools\dstv2dxf.

Zie NC-bestanden maken in DXF-indeling met tekla_dstv2dxf.exe voor meer informatie over de conversie.

Exporteren naar Trimble Connect

Lagen in .tekla-modellen

Er zijn voortaan lagen beschikbaar voor objecten in .tekla-modellen. Layers in .tekla modellen werden al in Tekla Structures 2021 SP1 geïntroduceerd. Zie 2021 SP1: Nieuwe functies en verbeteringen voor details.

Voor meer informatie over .tekla-layers in modelupload, zie Een Tekla Structures-model uploaden naar Trimble Connect.

Het uitlezen van profielgegevens van project- en bedrijfsmappen wordt ondersteund

Wanneer u uw model uploadt naar het gelinkte Trimble Connect-project als een .tekla-model, kan de export nu profielinformatie (profitab.inp file) uitlezen uit de mappen XS_PROJECT en XS_FIRM.

Snappen in overlay-modellen

U kunt nu snappen naar Tekla Structures-objecten achter de overlay-modellen.

Naar Trimble Connect uploaden

  • Uploaden naar Trimble Connect werkt nu met de Educational-licentie.

  • Er wordt nu een foutmelding weergegeven als het uploaden van het model naar Trimble Connect is mislukt.

Nieuwe versie van 1.3.1 van Trimble Connect visualisator

De nieuwe versie biedt de volgende verbeteringen:

  • Upgrade naar Unity 2021.2.4f1

  • Problematische tekstverschaling op beeldschermen met een hoge dpi gecorrigeerd.

  • Visueel aanpassingsmenu scrollen opgelost.

  • De naam van het toewijzingsbestand is gewijzigd in materials_ifc.xml.

Naar Tekla PowerFab exporteren

  • De Tekla Structures-export naar Tekla EPM is hernoemd in export naar Tekla PowerFab, en de naam van het dialoogvenster Exporteren naar Tekla EPM is nu veranderd in Exporteren naar Tekla PowerFab. De naamswijziging is ook van invloed op enkele optienamen in het dialoogvenster Export.

  • De opties Opslaan, Laad en Opslaan als zijn aan het dialoogvenster Exporteren naar Tekla PowerFab toegevoegd. U kunt nu de huidige instellingen opslaan, opgeslagen instellingen laden en de huidige instellingen met een andere naam opslaan. De standard-instellingen worden geladen wanneer het dialoogvenster Exporteren naar Tekla PowerFab wordt gesloten en opnieuw wordt geopend. Als er geen instellingenbestand wordt gevonden wanneer u Exporteren naar Tekla PowerFab uitvoert, wordt er automatisch één met standaardopties gemaakt.

  • Er is een nieuw veld toegevoegd aan het XML-bestand dat vanuit Tekla Structures is geëxporteerd, waarin staat welke versie van de plug-in is gebruikt om het bestand te maken.

  • XML-imports van Tekla PowerFab Production Control XML kunnen nu bestanden importeren met de nieuwe Tekla PowerFab Exchange File-extensies (.pfxt, .pfxs, .pfxa). Het nieuwe Tekla Structures-exportformaat .pfxt is nu beschikbaar in het dialoogvenster Exporteren naar Tekla PowerFab.

  • CNC-bestanden die tijdens de export worden gekopieerd, worden nu behouden in dezelfde mappenstructuur als waaruit ze zijn gekopieerd.

  • De geëxporteerde CNC-bestanden worden nu UTF-8 gecodeerd.

  • Het exporteren naar Tekla PowerFab vanuit een merkselectie in het Tekla Structures-model wordt nu ondersteund.

  • De merklengte is nu opgenomen in de merkgegevens van de export.

  • PROJECT.NUMMER kan nu worden opgenomen in de geavanceerde instellingen voor het afdrukken van tekeningen en is zichtbaar wanneer deze tekeningen naar het pakketbestand worden gekopieerd dat is geëxporteerd naar Tekla PowerFab.

  • De mapknoppen worden nu uitgeschakeld wanneer de invoer ernaast wordt uitgeschakeld.

  • De export genereert nu de namen van tekeningbestanden op basis van de manier waarop ze worden gegenereerd in Tekeningen afdrukken, om naar een overeenkomst te zoeken.

  • De knop Instellen in het dialoogvenster waarin uw importstatus nu werkt.

Voor informatie over de Tekla PowerFab-export, zie Tekla PowerFab.

Stavensets exporteren

De export van stavensets in de modelexport is gewijzigd, zodat in plaats van een complete stavenset te exporteren, de export per groep binnen de stavenset gebeurt.

Naar Analysis and Design-software exporteren

U kunt modellen voor het analyseren met de bijgewerkte links naar de volgende oplossingen exporteren: ETABS, SAP2000, ROBOT en STAAD.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende