Werken met staafmerken

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Werken met staafmerken

Een staafmerk is een prefab wapeningsentiteit of -kooi die meestal uit meerdere wapeningsobjecten bestaat, zoals enkelvoudige wapeningsstaven, verschillende staafgroepen en stavensets, wapeningsnetten en mogelijk strengen. Staafmerken kunnen ook merken en onderdelen als submerken bevatten.

De structuur van een staafmerk kan plat zijn wat betekent dat alle objecten zich op één hiërarchieniveau bevinden of er kunnen submerken op meerdere merkniveaus in de merkstructuur bestaan.

De merkenhiërarchie is van invloed op de tekening- en lijstuitvoeren. De lijst- en tekeningtemplates moeten met dezelfde hiërarchie als de merkhiërarchie in het model worden gemaakt om de gegevens van juiste merkniveaus te kunnen uitvoeren. We raden u aan de verschillende uitvoeren vroegtijdig in de modelleerfase te testen om er zeker van te zijn dat alle relevante merkgegevens in de benodigde producten, zoals productietekeningen, worden opgenomen.

Wanneer u met staafmerken werkt, moet u dezelfde selectieknoppen en dezelfde methoden gebruiken om in de merkhiërarchie te verplaatsen als met andere staafmerken.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende