Verbeteringen in het modelleren

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Verbeteringen in het modelleren

Tekla Structures 2022 bevat de volgende verbeteringen met betrekking tot het modelleren:

Wijzigingen in het interval voor automatisch opslaan

Het interval voor automatisch opslaan voor modelwijzigingen is nu gebaseerd op tijd, niet op het aantal commando's zoals voorheen.

Interval voor automatisch opslaan is ingesteld in Bestand > Instellingen > Opties, in de instellingen Algemeen.

Voorheen was het cijfer dat u in het eerste vak hebt ingevoerd het aantal commando's dat u had uitgevoerd voordat Tekla Structures het model werd opgeslagen.

Nu is het cijfer dat u in het eerste vak invoert, het aantal minuten waarna Tekla Structures het model opslaat. De standaard is 15 minuten, waarna Tekla Structures automatisch uw werk opslaat. Het minimale tijdsinterval is 2 minuten.

Als er tijdens het interval voor automatisch opslaan geen wijzigingen in het model zijn gemaakt, wordt het automatisch opslaan niet geactiveerd.

Platen splitsen

Het verbeterde commando Splitsen is in Tekla Structures 2021 SP1 geïntroduceerd.

Het is nu eenvoudiger om willekeurige platen en platen in het model te splitsen. U hoeft niet langer een polygoon te gebruiken voor het splitsen of het werkvlak te verschuiven.

Een plaat splitsen:

  1. Klik op het tabblad Bewerken op Splitsen.

  2. Selecteer de plaat die u wilt splitsen.

    Gezette platen en vrijgevormde platen kunnen niet worden gesplitst.

  3. Wijs de punten aan waar de splitslijn doorheen moet gaan.

    Wijs het eerste punt en het laatste punt aan op een rand van de plaat.

    Gebieden met afwerkingen, uitsnijdingen of openingen kunnen niet worden gesplitst. Als u punten in deze gebieden probeert te kiezen, wordt het voorbeeld van de splitsingslijn rood om aan te geven dat splitsen niet mogelijk is.

Verbeteringen in het visualiseren van bouten

  • Als de variabele XS_DRAW_BOLTS_3D_IN_BOLT_LAYER is ingesteld op TRUE, de standaardwaarde, worden de modelvensters waarin bouten als massieve objecten worden gerenderd (met de representatie-optie Exact), sneller geopend en bijgewerkt Deze prestatieverbetering is met name in grote modellen met stalen structuren merkbaar.

  • Als een bout twee moeren heeft, wordt de tweede moer nu 30 graden geroteerd in het model en in tekeningen wanneer u de weergave Werkelijk gebruikt.

Het commando Supermerk maken heet nu Samenvoegen als submerken

De naam van het commando Supermerk maken heet nu Samenvoegen als submerken om duidelijker te maken wat het doel van het commando is.

Het kopiëren van eigenschappen in het eigenschappenvenster is verbeterd

Deze verbetering werd al geïntroduceerd in Tekla Structures 2021 SP5.

Wanneer u kopieereigenschappen in het eigenschappenvenster wilt kopiëren, worden nu alle eigenschappen altijd geselecteerd. Wanneer u de objecten selecteert waarnaar u eigenschappen wilt kopiëren, worden de selectievakjes voor alle eigenschapvelden weergegeven en kunt u nog steeds wijzigen welke eigenschappen worden gekopieerd. Dit geldt niet voor eigenschappen die in het bronobject en het doelobject dezelfde waarde hebben.

In de eigenschappen van het doelobject kunt u nu schakelen tussen de gekopieerde nieuwe waarden en de oorspronkelijke waarden door de vakjes naast de eigenschappen aan te vinken of deze leeg te maken.

Standaardwaarde voor stortzijde

Als u in Tekla Structures 2022 de stortwaarde niet specifiek hebt ingesteld, wordt met het commando Stortzijde weergeven nu het standaardvlak gemarkeerd; dit is de voorzijde van het onderdeel. Voorheen werden alleen de onderdeelvlakken gemarkeerd die handmatig waren ingesteld.

Diagnose uitvoeren van modellen voor uitslaan

Het commando Model controleren geeft nu aan of de uitgeslagen Solid niet voor een onderdeel kan worden gemaakt. Veel lijsteigenschappen, zoals LENGTH, worden berekend met het uitgeslagen onderdeel Solid. Daarom is het belangrijk om deze solids in het model te zoeken en te repareren.

Eigenschappen vervormen in gebruikerscomponenten

In de gebruikerscomponenteneditor kunt u nu de vervormingseigenschappen van kolommen en balken parametriseren Voortoog, Inkorten, Tordeerhoek aan einde 1 en Tordeerhoek aan einde 2.

Handles voor rechtstreekse wijziging voor gebruikerscomponenten

Nu hebben de gebruikerscomponenten met 2 invoerpunten de handles voor rechtstreekse wijziging beschikbaar voor de invoerpunten.

Verbeteringen bij het opvragen van lassen

Lasnaden die onrealistisch ver weg van elkaar liggen, worden nu gevonden wanneer u lassen opvraagt met het commando Informatie object. De lijst met foutcodes bevat nu de nieuwe foutcode E7: Weld seams are far apart from each other.

Als u op een knop in een vervolgkeuzelijst in het lint klikt, wordt de vervolgkeuzelijst niet meer gesloten

Het gedrag van de vervolgkeuzelijst in het lint is gewijzigd wanneer de lijst commando's bevat die in of uit kunnen schakelen. Nu blijft de vervolgkeuzelijst in het lint geopend wanneer u tussen de statussen van deze commando's schakelt.

Nieuw materiaalgegevensbestand voor de Trimble Connect Visualizer

Vooraf gedefinieerde materialen en hun kleur- en transparantiegegevens worden nu uitgelezen uit het bestand materials_ifc.xml dat in de map ..\TeklaStructures\​<version>\​bin\​applications\​Tekla\​Tools\​TrimbleConnectVisualizer\​TrimbleConnectVisualizer_Data\​StreamingAssets is opgeslagen. Voorheen werden de materiaalgegevens uit het MaterialTypes.ini-bestand uitgelezen.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende