Eigenschappen van het bestand objets.inp

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Eigenschappen van het bestand objets.inp

Hier wordt de structuur van gebruikersattribuutdefinities uitgelegd. Ga naar Gebruikersattributen (UDA's) definiëren en bijwerken voor algemene informatie over het wijzigen van de definities, zoals bestandslocaties en leesvolgorde.

In dit voorbeeld worden de hoofdeigenschappen weergegeven van objects.inp:

attribute("MY_INFO_1", "My Info 1", string, "%s", no, none, "0.0", "0.0")
{
	value ("", 0)
}
picture("image_name", 8, 2, 260, 25)
Eigenschap In dit voorbeeld Beschrijving

attribute, unique_attribute, of

attribute

attribute is een a standaardattribuut, dat met andere onderdeeleigenschappen wordt gekopieerd.

unique_attribute is een attribuut dat niet kan worden gekopieerd. De waarde van het attribuut wordt nooit naar een ander onderdeel gekopieerd. Attributen voor het controleren van de status van onderdelen kunnen doorgaans niet worden gekopieerd.

attribuutnaam

MY_INFO_1

Attribuutnaam, gebruikt om de attribuutwaarde te vinden.

Controleer of de attribuutnaam die u wilt gebruiken, nog niet wordt gebruikt in Tekla Structures. Voeg zo nodig een prefix toe om zeker te zijn dat de naam uniek is, bijvoorbeeld uw initialen of een afkorting van de bedrijfsnaam.

De attribuutnaam is niet hoofdlettergevoelig. Gebruik geen spaties of gereserveerde tekens in attribuutnamen. De maximumlengte van de naam is 19 tekens.

Als u het attribuut in een lijst of template wilt opnemen, voegt u de naam van het attribuut toe aan uw opmaak in de Template Editor. Wanneer u een lijst uitvoert of een tekening maakt, geeft Tekla Structures de huidige waarde van het attribuut weer.

label_text

My Info 1

Het label dat Tekla Structures in het dialoogvenster weergeeft.

Sommige standaardattributen hebben prompts als j_comment, wat betekent dat de prompt afkomstig is uit het berichtenbestand joints.ail.

waarde_type

string

integer of float voor getallen

string voor tekst

string_not_modifiable voor tekst waarvan de wijziging wordt voorkomen. Een veld met de eigenschap string_not_modifiable wordt altijd gedimd weergegeven en kan niet worden in- of uitgeschakeld. De waarde in het veld wordt niet opgeslagen wanneer u op de knop Toepassen klikt en wordt niet aangepast wanneer u op de knop Wijzig klikt.

option voor lijsten

date voor datum met kleine kalender

date_time_min voor datum en tijd [12:00] met kleine kalender

date_time_sec voor datum en tijd [12:00:00] met kleine kalender

Als u de value_type moet wijzigen, maakt u een nieuw gebruikersattribuut in plaats van de huidige te wijzigen in het bestand objects.inp. Als u bijvoorbeeld de value_type van string in option wijzigt, kan de waarde niet worden gewijzigd voor onderdelen die de eigenschap met het oude waardetype hebben opgegeven en wordt de waarde onjuist weergegeven in lijsten of wanneer u informatie over objecten opvraagt.

Als de variabele XS_DIAGNOZE_AND_REPAIR_WRONG_UDA_TYPE is ingesteld op TRUE, kunt u Controleer en repareer > Controleer en wijzig attribuutdefinities gebruiken om de onjuiste typen gebruikersattributen te detecteren en te repareren door de waardetypen naar de standaardwaarden terug te zetten. Het commando controleert of de UDA-waardetypen, zoals string of option, die in het bestand objects.inp zijn gedefinieerd, overeenkomen met de waarden die in environment.db zijn gedefinieerd. Er kan een discrepantie optreden als u de waardetypen wijzigt nadat de gebruikersattribuut-waarden zijn toegewezen.

veld_indeling

%s

Definitie van de veldindeling in het dialoogvenster

  • %s voor strings

  • %d voor getallen

speciale_vlag

no

no of yes

Voor onderdelen: rekening mee houden bij het nummeren

Voor tekeningen: geef de attribuutwaarde weer in de Documentmanager

Voor andere elementen: geen effect

controle_knop

none

none

Deze optie wordt niet gebruikt.

attribuut_waarde_max

0.0

0.0

Deze optie wordt niet gebruikt.

attribuut_waarde_min

0.0

0.0

Deze optie wordt niet gebruikt.

Eigenschap In dit voorbeeld Beschrijving
picture picture

picture wordt gebruikt voor het toevoegen van afbeeldingen in dialoogvensters met gebruikersattributen.

afbeeldingsnaam image_name De naam van de afbeelding
breedte 2 De breedte die voor de afbeelding is gereserveerd
hoogte 8 De hoogte die voor de afbeelding is gereserveerd
horizontale offset 260 De horizontale afstand tussen de linkerrand van de afbeelding en de linkerrand van het dialoogvenster.
verticale offset 25 De verticale afstand tussen de bovenrand van de afbeelding en de bovenrand van het dialoogvenster, geteld vanaf de onderrand van het tabbladdeel
Was dit nuttig?
Vorige
Volgende