XS_REBARSET_ROUNDING_TOLERANCE

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

XS_REBARSET_ROUNDING_TOLERANCE

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Concrete detailing

Tekla Structures Hiermee wordt een afrondingstolerantie toegepast voordat de beenlengten in stavensets worden afgerond. Door het gebruik van een afrondingstolerantie voorkomt u dat de staafafmetingen onnodig worden gewijzigd wanneer ze erg dicht bij een geheel getal liggen. De tolerantie wordt bij elke beenlengte opgeteld voordat de beenlengte naar beneden wordt afgerond, of afgetrokken voordat naar boven wordt afgerond.

Gebruik deze variabele om de afrondingstolerantie te wijzigen. De standaardwaarde is 0.001 mm.

Deze variabele is modelspecifiek en de instelling wordt in de optiedatabase opgeslagen.

Nadat u de waarde van deze variabele hebt veranderd, moet u de bestaande stavensets in het model bijwerken. Open het model opnieuw, of klik op Wapeningsstaaf het tabblad op het lint, Meer > Opnieuw genereren om de nieuwe waarde te activeren. De beenlengten van bestaande stavensets kunnen mogelijk wijzigen.

Voorbeeld

De oorspronkelijke beenlengtes van een staaf zijn 929,98 mm en 324,60 mm vóór afronding, en de afrondingsinstelling is minder dan 5 mm voor de beenlengtes.

  • Als de afrondingstolerantie 0,001 is, worden de beenlengtes naar beneden afgerond op 925 en 320.

  • Als de afrondingstolerantie 0,5 is, worden de beenlengtes afgerond op 930 en 325.

    Deze gehele getallen worden gebruikt omdat het verschil met de oorspronkelijke beenlengtes kleiner is dan de afrondingstolerantie.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende