Nummeringsreeks

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Nummeringsreeks

Gebruik nummeringseries om stalen onderdelen, merken en betonelementen in groepen te verdelen. U kunt bijvoorbeeld een aparte nummeringsserie aan elke fase of onderdeeltype toewijzen. Het gebruik van aparte nummeringseries voor verschillende onderdelen versnelt het uitvoeren van de nummering.

De naam van een nummeringserie bestaat uit een prefix en een startnummer. U hoeft de onderdeelprefix niet altijd te definiëren (u kunt bijvoorbeeld de onderdeelprefix voor kleinere onderdelen weglaten).

Wanneer u een nummering uitvoert, vergelijkt Tekla Structures onderdelen die tot dezelfde reeks behoren met elkaar. Alle identieke onderdelen in dezelfde nummerreeks krijgen hetzelfde onderdeelnummer.

Opmerking:

Betonnen onderdelen zijn genummerd op basis van de instellingen voor de nummering van betonelementen. Bijvoorbeeld, als de prefix van het betonelement C is en het startnummer is 1, krijgen betonnen onderdelen de onderdeelprefix Beton_C-1.

Dit is ook van toepassing op betonnen componenten waarvan de prefix voor de positie van het onderdeel Beton is en het startnummer 1 is.

Voorbeeld

Als u bijvoorbeeld een nummeringserie definieert met de prefix P en het startnummer 1001, geeft Tekla Structures die serie de nummers P1001, P1002, P1003...

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende