Hardwareaanbevelingen Tekla License Server 2022

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Hardwareaanbevelingen Tekla License Server 2022

Als u legacy kantoorlicenties hebt, moet u een licentieserver op uw eigen hardware installeren om deze te kunnen gebruiken.

De informatie op deze pagina is niet geldig voor online abonnementen.

We raden u aan altijd uw kantoorlicentieserver naar de nieuwste beschikbare versie te upgraden. Elke licentieserverversie is compatibel met verschillende versies van Tekla Structures. Raadpleeg Tekla kantoorlicentieserver installeren voor installatie-instructies.

Besturingssysteem

Het FlexNet-licentiesysteem voor Tekla Structures wordt op deze besturingssystemen uitgevoerd:

  • Microsoft Windows 11
  • Microsoft Windows 10
  • Microsoft Windows Server 2022
  • Microsoft Windows Server 2019

Zowel 32-bits- als 64-bits-besturingssystemen worden ondersteund.

Het wordt aanbevolen om Tekla License Server op een besturingssysteem te installeren dat op een server is gebaseerd. Als uw bedrijf niet over een lokaal netwerk (LAN) beschikt, kunt u de licentieserver op elke computer installeren waarop Tekla Structures wordt uitgevoerd en per computer één licentie activeren.

Licentieserverhardware

De server die als Tekla License Server wordt gebruikt, hoeft niet erg efficiënt te zijn of maximale prestatiemogelijkheden te hebben. De betrouwbaarheid van de server en de netwerkverbinding zijn belangrijker dan de prestatie.

Gebruikers kunnen Tekla Structures niet uitvoeren zonder toegang tot een subscription of licentie. Om de kans op ontwrichting van het werk van uw gebruikers te minimaliseren, raden wij aan elke licentieserver die door meerdere gebruikers wordt gebruikt, uit te voeren op hardware en een besturingssysteem dat bedoeld is voor servers. Anders dan op werkstations zijn servers ontworpen om voortdurend ononderbroken te werken zonder opnieuw op te starten.

Virtualisatieplatformen

Deze virtuele machineplatformen worden ondersteund Tekla License Server.

  • Citrix XenServer 8.0
  • everRun 7.8
  • Microsoft Windows 10 Hyper-V
  • Microsoft Windows Server 2019 Hyper-V
  • Oracle Virtual Box 6.1
  • Parallels Desktop 15.1.2 for macOS 10.15.4
  • QEMU-KVM (Host OS: CentOS 8)
    • Hypervisor: qemu-kvm-ev-4.2.0
    • Hypervisor Services: libvirt-daemon-kvm-6.0.0
    • Virtual Machine Manager: vmm v2.2.1
  • VMware ESXi 6.5 and 6.7
  • VMware Workstation 16.1.0

Linux of op Unix gebaseerde servers worden niet ondersteund. Rechtstreekse implementatie van de Tekla License Server in cloud-omgevingen wordt niet ondersteund.

Back-ups

Als de geactiveerde licenties worden verwijderd of als de computer van de licentieserver een hardwarefout ondervindt, hebt u back-ups nodig om uw licenties te herstellen.

Houd uw kantoorlicenties veilig. Bewaar een kopie van de licentiebestanden die u per e-mail ontvangt. Maak een back-up van uw geactiveerde licenties naar een aparte back-uplocatie.

Als geactiveerde licenties verloren gaan en er geen back-ups beschikbaar zijn, kunnen vervangende licenties worden besteld volgens de voorwaarden die in de licentieovereenkomst voor eindgebruikers zijn vastgelegd.

Internetverbinding

Wanneer u licenties activeert, deactiveert of repareert, neemt uw licentieserver contact op met de activeringsserver van Trimble. Gebruikers die buiten het kantoor werken, moeten mogelijk ook verbinding maken met de licentieserver.

Directe communicatie van de licentieservercomputer naar het internet moet worden toegestaan terwijl uw licentieserver contact maakt met de activeringsserver van Trimble. De communicatie voor activering verloopt met Simple Object Access Protocol (SOAP) via HTTPS op TCP/IP-poort 443. Uw firewall mag tijdens de activering geen binnenkomende of uitgaande gegevens tegenhouden. Als u ervoor wilt zorgen dat uw computer communicatie voor activering toestaat, kunt u het adres voor de activeringsserver in uw firewallinstellingen opnemen: https://activate.tekla.com:443/flexnet/services/ActivationService?wsdl

De computers waar gebruikers Tekla Structures gebruiken, maken rechtstreeks verbinding met de licentieserver voor kantoorlicenties. Als gebruikers buiten het kantoor werken, moeten zij op afstand verbinding kunnen maken met de licentieserver, bijvoorbeeld via een VPN, of een licentie kunnen lenen terwijl zij verbonden zijn met de licentieserver in het kantoornetwerk. Als u ook Tekla Structures-subscriptions hebt, kunnen gebruikers buiten uw kantoornetwerk zonder extra instellingen de subscriptions gebruiken. Tekla Structures-subscriptions worden rechtstreeks vanuit de cloudservice van Trimble aan de gebruikers verstrekt.

De licentieserver kan worden gebruikt in netwerken die IPv4-, IPv6- of zowel IPv4- als IPv6-protocollen gebruiken.

Andere infrastructuur

Tekla Structures moet contact kunnen maken met de licentieserver om een licentie te reserveren wanneer deze opstart. Uw firewall moet de communicatie tussen de servercomputer en de computers waar gebruikers Tekla Structures gebruiken, toestaan.

U moet toestaan dat de toepassingen tekla.exe en lmgrd.exe door de firewall heen kunnen worden uitgevoerd. De applicaties bevinden zich in de map ..\Tekla\License\Server.

Wijzig het MAC-adres van de netwerkadapter niet op de computer waarop de licentieserver wordt uitgevoerd. Als u een virtuele omgeving gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u statische MAC-adressering in plaats van dynamisch MAC-adressering gebruikt.

De computer waarop de licentieserver wordt uitgevoerd, moet een vast IP-adres hebben.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende