Merken, betonelementen en staafmerken nummeren

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Merken, betonelementen en staafmerken nummeren

Gebruik dezelfde nummeringscommando´s als voor de nummering van onderdelen om merken, betonelementen en staafmerken te nummeren. Voor het nummeren kunt u de sorteervolgorde, die definieert hoe merken, betonelementen en staafmerken hun positienummers krijgen, wijzigen. Het sorteren heeft geen invloed op de positie van het onderdeel.

  1. Wijzig indien nodig de sorteervolgorde van merken en betonelementen.
    1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Instellingen nummering > Instellingen nummering om het dialoogvenster Nummering instelling te openen.
    2. Wijzig de sorteervolgorde door opties in de lijsten Sorteren op en Daarna door te selecteren.

      De standaardsorteervolgorde is XYZ. U hebt de volgende mogelijkheden:

      • De x-, y- of z-coördinaten van het hoofdonderdeel van het merk of betonelement of het hoofdwapeningsobject van het staafmerk.

        Het sorteren is gebaseerd op de zwaartepuntlocatie (COG) van het merk of betonelement. Tekla Structures vindt de zwaartepuntlocatie voor elk merk en betonelement en vergelijkt deze in de volgorde die u hebt gedefinieerd.

      • Het gebruikersattribuut van een merk of het hoofdonderdeel

        Als uw sorteervolgorde is gebaseerd op gebruikersattributen, geeft Tekla Structures een lijst weer met alle beschikbare gebruikersattributen.

    3. Klik op Toepassen of OK om de wijzigingen op te slaan.
  2. Wijzig indien nodig de andere nummeringsinstellingen.
  3. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Start nummeren > Gewijzigde objecten nummeren om het model te nummeren.
Opmerking:

Als u nieuwe onderdelen aan het model toevoegt, worden onderdelen die al zijn genummerd niet hernummerd om aan de sorteervolgorde te voldoen. In dit geval moet u de nummering van die onderdelen controleren en repareren.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende