In Tekla Model Sharing een gedeeld model naar een multi-user model converteren

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

In Tekla Model Sharing een gedeeld model naar een multi-user model converteren

Indien nodig , kunt u in Tekla Model Sharing stoppen met werken aan een gedeeld model en vervolgens uw lokale versie van het model naar een multi-user model converteren.

Een model kan niet tegelijkertijd worden gedeeld en in de multi-user modus worden gebruikt. Als u de multi-user modus als een middel wilt gaan gebruiken om uw model in plaats van met Tekla Model Sharing te delen, moet u eerst uw lokale versie van het model van de deelservice uitsluiten en het vervolgens naar een multi-user model converteren.

Opmerking:

Het uitgesloten model heeft geen koppeling naar het oorspronkelijke gedeelde model in de deelservice. Dit betekent dat als u uw lokale versie van het model voor de deelservice uitsluit en het in de multi-user modus gaat gebruiken, u het multi-user model niet later weer met het oorspronkelijke gedeelde model kunt samenvoegen.

  1. Sluit uw lokale versie van het gedeelde model van de deelservice uit om er een single-user-model van te maken:
    1. Open het gedeelde model dat u naar een multi-user model wilt converteren.
    2. Klik in het menu Bestand op Delen > Uitsluiten van delen.

      Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven.

    3. Klik op Doorgaan.

      Het model wordt automatisch een single-user model.

      Uw lokale versie van het model is van de deelservice uitgesloten en kunt geen wijzigingen meer wegschrijven of inlezen. Het modelexemplaar bestaat echter nog in de deelservice en andere gebruikers kunnen normaal met het model blijven werken.

  2. Converteer het huidige single-user-model naar een multi-user-model:
    1. Klik in het menu Bestand op Delen > Naar een multi-user model converteren.
    2. Voer de multi-user-servernaam in of selecteer de naam in de lijst in het dialoogvenster Naar multi-user model converteren.
    3. Klik op Converteren.

      Het huidige model wordt naar een multi-user model geconverteerd en u kunt het model in de multi-user modus gaan gebruiken.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende