XS_BOLT_DUPLICATE_IGNORE

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

XS_​BOLT_​DUPLICATE_​IGNORE

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Nummering

Opmerking:

Gebruik deze variabele niet in nieuwe modellen. Deze variabele was een tijdelijke oplossing die is vervangen door een uitgebreidere optie.

In plaats van de XS_BOLT_DUPLICATE_... variabelen, gebruikt u de opties Geen gat voor Speciaal gattype in de Bout eigenschappen.

Gebruik deze variabele indien nodig in bestaande modellen om te definiëren of dubbele boutgaten op dezelfde locatie of binnen een tolerantie in een onderdeel worden genegeerd bij de onderdeelnummering en in tekeningen en NC-bestanden.

De standaardwaarde is FALSE.

Als deze variabele op TRUE is ingesteld, worden de dubbele boutgaten bij het nummeren van onderdelen en in tekeningen en NC-bestanden genegeerd.

U kunt deze variabele gebruiken wanneer slechts enkele en mogelijk een andere set gaten in anders identieke onderdelen voor het bouten op de montageplaats worden gebruikt. Op deze manier kunt identieke onderdelen in de structuur onder verschillende voorwaarden worden gebruikt.

Er is geen rekening gehouden met de grootte van de dubbele gaten, alleen met de locatie. Dus gaten van verschillende grootte worden als duplicaten beschouwd als ze zich in dezelfde locatie bevinden.

Als er overlappende gaten binnen de tolerantie zijn, wordt rekening gehouden met het gat zonder een bout en wordt het gat dat door een werkelijke bout is gemaakt genegeerd.

Opmerking:

Het wordt afgeraden deze variabele tijdens een project te wijzigen, maar als u dat doet, moet u volledige nummering uitvoeren.

Deze variabele is modelspecifiek en de instelling wordt in de optiedatabase opgeslagen.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende