De vormendatabase aanpassen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

De vormendatabase aanpassen

De vormendatabase bevat informatie over vormen die voor het definiëren van items worden gebruikt. Gebruik het dialoogvenster Vormendatabase om vormeigenschappen en metagegevens weer te geven en te wijzigen, om vormen te groeperen en te coderen en om vormen te importeren en te exporteren.

De vormendatabase bevat standaardvormen, bijvoorbeeld standaard en Concrete_Default en andere vormen die vanuit specifieke vormmappen in een zoek volgorde van de mapset worden gelezen Zoekvolgorde voor mappen. De vormen die u van importeert, downloadtTekla Warehouse, of in het huidige geopende model met bestaande geometrie maakt, worden ook in het dialoogvenster weergegeven.

Bestanden met vormdefinities

Voor elke vorm in de vormendatabase zijn er twee definitiebestanden die de vormgegevens bevatten:

  • Eén .xml bestand voor vormattributen, zoals naam en GUID, opgeslagen in de \Shapesmap

  • Eén .tez of .xml-bestand voor geometrische eigenschappen, zoals coördinaten, opgeslagen in de \ShapeGeometriesmap

Tekla Structures zoekt naar deze submappen en definitiebestanden in de model-, project-, bedrijfs- en systeemmappen en in de map die is gedefinieerd door de variabele XS_DEFAULT_BREP_PATH .

De definitiebestanden die voor items in een model worden gebruikt, worden automatisch naar de modelmap gekopieerd.

Als u vormen hebt die u in de vormendatabase voor alle nieuwe modellen die in uw project- of bedrijf zijn gemaakt beschikbaar wilt hebben, kopieert u de bijbehorende .xml en .tez bestanden naar de juiste submappen (\Shapes en \ShapeGeometries) in de map \profil onder uw project- of bedrijfsmap.

Opmerking:

Als uw project, bedrijf of omgeving een veelvoorkomende locatie voor vormen gebruikt die in verschillende versies van Tekla Structures inclusief 2017i en ouder worden gebruikt, gebruikt u de .xml-indeling voor bestanden met vormgeometrie. De gecomprimeerde .tez-bestanden werken niet in versies van Tekla Structures 2017i of ouder.

Groepsstructuur en andere vormbestanden

De hiërarchische groepsstructuur van de vormendatabase wordt gelezen uit het ShapeCatalog.Groups.xml-bestand in de map van het model. Met dit bestand kan de groepsstructuur worden gedeeld met alle gebruikers in een project bij voorkeur in het begin van het project.

Als u de groepsstructuur wijzigt, Tekla Structures slaat de wijzigingen op ShapeCatalog.Groups.user.<username>.xml in het bestand in de map van het model.

De *.shapecatalog*.ShapeCatalog.Groups.xml-bestanden worden gebruikt voor het exporteren en importeren van vormen en de groepsstructuur tussen Tekla Structures modellen.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende