De renderingsmodus voor modelvensters wijzigen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

De renderingsmodus voor modelvensters wijzigen

Tekla Structures modelvensterrendering kan gebruik maken van DirectX-technologie of de legacy OpenGL-technologie.

Standaard gebruikt Tekla Structures de DirectX-rendering. De DirectX-rendering voegt een subtiel schaduweffect aan Tekla Structures-objecten toe, waardoor de 3D-visualisaties duidelijker en gedefinieerder worden.

Als u de legacy OpenGL-rendering wilt gebruiken, zet u de optie Legacy-render gebruiken aan in het Bestand > Instellingen > Knoppen.

De renderinginstelling is specifiek voor de modelweergave, wat betekent dat u verschillende renderingopties in verschillende modelweergaven kunt gebruiken. Als u tussen de renderopties schakelt, moet u het modelvenster opnieuw openen om de renderoptie in te schakelen.

DirectX-renderingsprogramma

De DirectX-renderingsmodus is beter geoptimaliseerd voor moderne grafische kaarten en de grafische prestaties zijn beter op de aanbevolen grafische kaarten van NVIDIA GeForce GTX dan op grafische kaarten die aan de onderkant zitten of geen grafische verwerkingseenheid (GPU) hebben. Raadpleeg voor meer informatie over de grafische kaarten Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2021.

Als u de prestatie van uw DirectX 3D rendering-engine wilt meten, kunt u de tool TeklaLabel gebruiken van Tekla Warehouse. De tool test hoe snel uw computer grafische gegevens verwerkt die meestal worden gebruikt in Tekla Structures, bijvoorbeeld processorsnelheid, laadtijd, gemiddelde tekentijd en details per frame. Raadpleeg voor meer informatie het TeklaLabel ondersteuningsartikel met grafieken van de verzamelde prestatiegegevens over verschillende hardware-instellingen.

Opmerking:

Als u Tekla Structures via externe verbindingen gebruikt, werkt de DirectX-rendering mogelijk niet zoals verwacht: onderdelen die u hebt gemaakt worden in het model mogelijk niet weergeven of het model werkt langzaam. Als u dergelijke problemen ervaart, schakelt u de DirectX-rendering uit.

Gebruik de volgende variabelen om de DirectX-rendering te verfijnen:

Voorbeelden van DirectX-rendering

Visualisatie van afstand

Bij door DirectX gerenderde modelvensters gebruikt de visualisatie van de afstanden subtiele schaduwen en omgevingsocclusie. Dit biedt een beter inzicht in de structuur en de afstanden.

DirectX OpenGL

Dieptenauwkeurigheid

Bij door DirectX gerenderde modelvensters is de buffer voor de nauwkeurigheid in de diepte verbeterd, zodat wanneer er op het model wordt ingezoomd, onderdelen niet zo vaak als voorheen door de vlakken van andere onderdelen heen worden weergegeven.

DirectX OpenGL

Dynamische gesteldheden

Bij door DirectX gerenderde modelvensters is de selectie bij dynamische gesteldheden zoals bij markering van selectie en voorselectie duidelijker en is de markering minder opvallend.

DirectX OpenGL

Anti-aliasing voor hogere beeldkwaliteit

Bij door DirectX gerenderde modelvensters is de kwaliteit van de afbeelding standaard beter dan bij een in OpenGL gerenderd modelvenster, met minder flikkering.

DirectX OpenGL

Randlijn met hoge beeldkwaliteit

Bij door DirectX gerenderde modelvensters zijn er geen flikkerende zigzaglijnen maar ononderbroken, vloeiende randen.

DirectX OpenGL

Nauwkeurige wapeningsstaven

Bij door DirectX gerenderde modelvensters hebben wapeningsstaven randlijnen. Wanneer u inzoomt, worden de wapeningsstaven als rond weergegeven.

DirectX OpenGL

Automatische randlijnen voor kruisend materiaal in een doorzichtige weergave

Bij door DirectX gerenderde modelvensters kunt u zien waar er snijdende materialen in het model voorkomen.

DirectX OpenGL

Nauwkeurigheid en duidelijkheid bij details

DirectX OpenGL

Automatische arcering voor overlappende oppervlakken op hetzelfde vlak

In DirectX gerenderde modelweergaven worden dubbele objecten of overlappende delen gevisualiseerd met een arcering in niet-transparante weergaven (Ctrl+4 voor onderdelen en Shift+4 voor componenten).

Zet het arceren aan in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen > Arceren van overlappende oppervlakken.

Gestippelde verborgen lijnen

Bij door DirectX gerenderde modelvensters worden de randlijnen van het onderdeel die achter een ander onderdeel zijn verborgen in alle doorzichtige weergaven (Ctrl+1, 2, 3 of 5 voor onderdelen en Shift+1, 2, 3 of 5 voor componenten) als stippellijnen weergegeven.

Zet de stippellijnen aan in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen > Stippellijn voor verborgen lijn.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende