Verzameltekeningen maken

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Verzameltekeningen maken

U kunt verzameltekeningen maken van geselecteerde onderdelen en van geselecteerde tekeningen. U kunt ook lege verzameltekeningen maken en hierin aanzichten vanuit andere tekeningen kopiëren of verbinden.

Als u verzameltekeningen van bestaande tekeningen maakt, kunt u naar keuze de opmaak van de afzonderlijke tekeningen overnemen. Als u aparte lijsten, templates en benamingen wilt hebben voor elk onderdeel of merk, moet u de afzonderlijke tekeningopmaken opnemen. Daarnaast is het mogelijk lijsten en templates voor alle onderdelen of merken in de verzameltekening op te nemen.

Voordat u een verzameltekening maakt, moet u het originele merk of de onderdeeltekening controleren en opschonen indien nodig. Wijzig het verzameltekeningobject dat met de oorspronkelijke tekening is verbonden, niet.

Voordat u begint, kunt u XS_​MULTIDRAWING_​REMOVE_​VIEW_​LABEL_​GAP instellen op TRUE in de categorie Tekeningeigenschappen van het dialoogvenster Variabelen om extra ruimte tussen tekeningvensterlabels en tekeningvensters te verwijderen.

Tekeningaanzichten aan lege verzameltekeningen koppelen of ernaar kopiëren

U kunt lege verzameltekeningen maken waarin u aanzichten van andere tekeningen als zodanig of met de oorspronkelijke tekeningopmaak kunt koppelen of kopiëren.

  1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Verzameltekening > Lege tekening.
  2. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Documentmanager.
  3. Open de lege verzameltekening vanuit de Documentmanager.
  4. Selecteer nog steeds op de Documentmanager de tekeningen die u naar de verzameltekening wilt kopiëren of aan de verzameltekening wilt koppelen.
  5. Klik op het tabblad Aanzichten op Uit andere tekening en selecteer een van de volgende kopieer- of koppelcommando's:
    • Kopiëren
    • Met opmaak kopiëren
    • Koppelen
    • Koppelen met opmaak

    De tekeningaanzichten worden van boven naar beneden vanaf de linkerbovenhoek in de verzameltekening geplaatst. De aanzichten worden in dezelfde volgorde geplaatst als ze in de Documentmanager verschijnen. Als u de lijst op naam hebt gesorteerd, worden de tekeningen in dezelfde volgorde gemaakt.

  6. Rangschik de aanzichten als deze zich boven op elkaar bevinden.
Opmerking:

Wanneer u verzameltekeningen bijwerkt, worden de gekoppelde tekeningen ook bijgewerkt.

Verzameltekeningen van geselecteerde onderdelen maken

Maak onderdeel- en merktekeningen van de onderdelen die u selecteert en plaats de tekeningen in een verzameltekening. U kunt ook de opmaak van de geselecteerde onderdeel- of merktekeningen behouden.

  1. Selecteer de onderdelen in het model met de juiste selectieknoppen of -filters.
  2. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten, klikt op Verzameltekening en selecteer afhankelijk van het gewenste resultaat een van de volgende commando's:
    • Nieuwe onderdeeltekeningen van geselecteerde onderdelen: maak onderdeeltekeningen van de geselecteerde onderdelen en plaats de tekeningen in een verzameltekening.

    • Nieuwe onderdeeltekeningen van geselecteerde onderdelen met opmaak: maak onderdeeltekeningen van het geselecteerde onderdeel waarbij de opmaak van elke tekening behouden blijft en plaats de tekeningen in een verzameltekening.

    • Nieuwe merktekeningen van geselecteerde onderdelen: maak merktekeningen van de geselecteerde onderdelen en plaats de tekeningen in een verzameltekening.

    • Nieuwe merktekeningen van geselecteerde onderdelen met opmaak: maak merktekeningen van de geselecteerde onderdelen waarbij de opmaak van elke tekening behouden blijft en plaats de tekeningen in een verzameltekening.

Verzameltekeningen van geselecteerde tekeningen maken

U kunt verzameltekeningen maken van de tekeningen die u selecteert. Ook kunt u de opmaak van de geselecteerde tekening in de nieuwe verzameltekening behouden.

  1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Documentmanager.
  2. Selecteer de tekeningen die u vanuit de Documentmanager aan de verzameltekening wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Verzameltekening en selecteer een van de volgende commando's:
    • Geselecteerde tekeningen: maak verzameltekeningen van de geselecteerde tekeningen zonder de tekeningopmaak.

    • Geselecteerde tekeningen met opmaak: maak verzameltekeningen van de geselecteerde tekeningen waarbij de opmaak van elke geselecteerde tekening behouden blijft.

    De tekeningaanzichten worden van boven naar beneden vanaf de linkerbovenhoek in de verzameltekening geplaatst. De aanzichten worden in dezelfde volgorde geplaatst als ze in de Documentmanager verschijnen. Als u de lijst op naam hebt gesorteerd, worden de tekeningen in dezelfde volgorde gemaakt.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende