Tekeningen maken in de Tekeningendatabase

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Tekeningen maken in de Tekeningendatabase

De Tekeningendatabase is een snelle, efficiënte en overzichtelijke manier om met behulp van hoofdtekeningen tekeningen te maken. In de Tekeningendatabase zijn alle commando’s voor het maken van tekeningen op één centrale locatie beschikbaar.

Een hoofdtekening is een Tekla Structures-tekening of een set tekeningeigenschappen die wordt gebruikt om nieuwe tekeningen te maken die op de hoofdtekening lijken. Er zijn verschillende typen hoofdtekeningen: kloonstempels, opgeslagen instellingen en voorwaarden. U kunt de bestaande wizard bestanden van de Tekening Generator als hoofdtekeningen gebruiken.

  • Als u de Tekeningendatabase op het tabblad Tekeningen & Lijsten wilt openen, klikt u op Tekeningen maken > Tekeningendatabase.

De onderstaande afbeelding geeft het zoekvenster van de Tekeningendatabase als een lijst met miniaturen weer.

De Tekeningendatabase bevat een werkbalk met commando´s voor het maken van tekeningen, het selecteren van het aanzichttype en het type van de hoofdtekeninglijst, het weergeven van de beschrijvingen van hoofdtekeningen, het selecteren van de modellen waaruit u kloontemplates wilt gebruiken, het maken van voorwaarden, het weergeven van de Documentmanager en het altijd op de voorgrond houden van de Tekeningendatabase.

Tekla Structures vult de database door in de standaard zoekvolgorde voor mappen van Tekla Structures naar items te zoeken: eerst in de bedrijfsmap, vervolgens in de projectmap en vervolgens in de systeemmap enzovoort. Kloontemplates in de map die voor de variabele XS_​CLONING_​TEMPLATE_​DIRECTORY is gedefinieerd, worden in de database weergegeven. U kunt verschillende mappen voor deze variabele definiëren.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende