Samenwerken binnen een Tekla Structures-model

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Samenwerken binnen een Tekla Structures-model

Als u binnen een Tekla Structures-model wilt samenwerken, kunt u een van de volgende methoden kiezen:

Tekla Model Sharing

Met Tekla Model Sharing kan een wereldwijd team efficiënt in één model werken, ongeacht de locatie en tijdzones van het team. De teamleden kunnen zowel tegelijkertijd als op verschillende tijdstippen werken. Elke gebruiker heeft een lokale versie van het model op zijn/haar computer. De modelgegevens worden gedeeld en via internet naar een op de cloud gebaseerde Tekla Model Sharing-service gesynchroniseerd.

Het is ook mogelijk om offline te werken. De internetverbinding is alleen nodig wanneer u uw modelwijzigingen wilt delen.

Tekla Model Sharing vereist een licentie.

Multi-user-modus

Met de multi-user-modus hebben meerdere gebruikers ook tegelijkertijd toegang tot hetzelfde model. De multi-user-modus is geschikt voor lokale teams met projecten waar de teamleden niet noodzakelijkerwijs een internetverbinding hebben.

In de multi-user-modus voert een servercomputer de multi-user-server uit, bevat een bestandsservercomputer het multi-user-hoofdmodel en de clientcomputers voeren Tekla Structures uit. Het multi-user-model bestaat uit één enkel hoofdmodel op de bestandsservercomputer en lokale vensters van het hoofdmodel (die werkmodellen heten) op de computer van elke gebruiker. De modelsynchronisatie wordt gedaan door het werkmodel in het hoofdmodel op te slaan.

Trimble Connector

De Trimble Connector voegt automatische bestandsynchronisatie aan de Trimble Connect-cloud toe. U kunt dit gebruiken om bestanden en gegevens zoals referentiemodellen en opmerkingen uit te wisselen. Trimble Connector werkt met verschillende producten en bestandsindelingen zodat een soepele samenwerking in het hele project mogelijk is.

Als u niet tegelijkertijd met andere gebruikers aan hetzelfde model hoeft te werken of u anderen alleen toegang voor het bekijken van het model hoeft te geven, kunt u het Tekla Structures-model (of onderdelen ervan) ook naar Trimble Connect synchroniseren. Deze methode is niet geschikt voor verschillende personen die tegelijkertijd wijzigingen in hetzelfde Tekla Structures-model aanbrengen, omdat gebruikers gemakkelijk elkaars wijzigingen kunnen overschrijven.

Opmerking:

Tekla Model Sharing en de multi-user-modus werken niet samen. Als u wilt samenwerken, moet u selecteren welke van de methoden moet worden gebruikt.

Als uw bedrijf aan externe projecten deelneemt of als meer dan één gebruiker in het bedrijf aan hetzelfde model op verschillende locaties werkt, raden we u aan Tekla Model Sharing te gebruiken. Met Tekla Model Sharing kunnen de gebruikers in uw bedrijf offline en met hoge prestaties aan hetzelfde gedeelde model werken en de wijzigingen met andere teamleden synchroniseren, zelfs in een netwerk met een lage snelheid.

Als u in een lokaal team werkt en liever geen internet gebruikt terwijl u aan uw modellen werkt, kunt u de multi-user-modus gebruiken.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende