Voorbeeld: Een aangepaste categorie voor de architectonische ontwerpstatus in de Organisator maken

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Voorbeeld: Een aangepaste categorie voor de architectonische ontwerpstatus in de Organisator maken

Uw ontwerpteam wil mogelijk communiceren over de ontwerpstatus van de onderdelen in hun model om er zeker van te zijn dat andere projectleden zich alleen richten op gebieden waar het ontwerp uitontwikkeld is.

  1. Zorg ervoor dat het architectonische team een IFC-attribuut zoals Architectural_Status bij ieder object plaatst, dat kan worden opgenomen in het IFC-bestand dat ze delen. In ArchiCAD kan dit worden gedaan door eenvoudigweg een IFC-eigenschap, die bijvoorbeeld Status heet, aan de objecten toe te voegen. In Revit kan dit worden gedaan door het Revit-commentaarattribuut te gebruiken, dat u bij elke Revit Family Instance kunt vinden.
  2. Gebruik in Tekla Structures het commando Model toevoegen om het architectonisch IFC-model op de juiste locatie te plaatsen en er zeker van te zijn dat het IFC-model is onderverdeeld.
  3. Als u de Organisator wilt openen, klikt u op het lint op Beheren en klikt u vervolgens op de Organisator.
  4. Maak een nieuwe categorie, klik met de rechtermuisknop op de categorie en selecteer Eigenschappen. Voer Architectonische status als de categorienaam in.
  5. Voeg het filter Objecttype - Referentieobject aan het voorwaardevak toe voor categorieën en filters of een lokaal ingesteld filter die alle referentieobjecten in het model zoeken.

  6. Maak een nieuwe eigenschap waarmee Tekla Structures opmerkingen van het ArchiCAD-/Revit IFC-bestand kan lezen. Selecteer een IFC-object, klik met de rechtermuisknop en selecteer het commando Informatie om de naam te zoeken die door het IFC-bestand wordt gebruikt. Zoek de eigenschapsnaam in het dialoogvenster Informatie object en kopieer deze.
  7. Maak een nieuwe eigenschappentemplate. Klik op in de rechterbovenhoek van de Organisator om de Instellingen te openen en klik op Template. Selecteer deze om een lege template te maken en voer Arch_Comments_attribute in als de naam van de nieuwe template. Sla de template op.
  8. Maak in Instellingen een nieuwe eigenschap:
    1. Selecteer Gebruiker in de lijst Groep.
    2. Klik vervolgens op de knop Gebruiker en selecteer Eigenschap.

      In dit voorbeeld voegt u een eigenschap Revit_Comments toe.

    3. Voer het woord EXTERNAL. in hoofdletters aan het begin van de eigenschapsnaam in het vak Eigenschap toe en plak of schrijf vervolgens de eigenschap die u kopieerde in het dialoogvenster Informatie object.

      De juiste notatie moet bijvoorbeeld EXTERNAL.Identity Data.Comments zijn.

    4. Klik op OK, voeg de nieuwe eigenschap aan de nieuwe template toe, klik op Wijzigen en sluit Instellingen.
  9. Selecteer de categorie Architectonische status. Zorg ervoor dat de Objectbrowser de groepeergegevens Arch_Comments_attribute weergeeft. Klik met de rechtermuisknop op de categorie Architectonische status en selecteer Geautomatiseerde subcategorieën maken om met de eigenschapswaarden subcategorieën te maken. Maak de subcategorieën met Groeperen in de Objectbrowser en klik op Wijzigen.

    De categorieën worden als volgt weergegeven:

U kunt nu automatisch de status van architectonisch IFC-objecten in het Tekla Structures-model volgen.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende