Layout Manager

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Layout Manager

Gebruik Layout Manager om opmaakgegevens tussen Tekla Structures en een veldmeetinstrument zoals de Trimble® LM80 te importeren en exporteren. Met de Layout Manager kunt u nauwkeurige modelgegevens op de bouwplaats gebruiken.

Wanneer u opmaakgegevens wilt importeren en exporteren, raden wij aan dat u eerst groepen in de Layout Manager instelt, vervolgens de layout-punten en layout-lijnen modelleert en deze in de groepen rangschikt. De punten en lijnen worden in een meetinstrument op de bouwplaats gebruikt om de onderdelen correct te positioneren.

Als u de opmaakgegevens eenmaal hebt gedefinieerd en georganiseerd, kunt u de gegevens van de Layout Manager in drie verschillende exportindelingen naar een veldmeetinstrument exporteren: puntbestand (.txt), taakbestand (.cnx) en Trimble-veldkoppelingsbestand (.tfl).

U kunt de posities van de geëxporteerde layout-punten (ontwerppunten) op de bouwplaats controleren en meten met een veldmeetinstrument. Met het meetinstrument kunt u de onderdelen op de bouwplaats correct positioneren, omdat de punten langs de onderdeelgrenzen dan op de juiste locaties kunnen worden geplaatst. Als u de onderdeelgrenzen correct wilt plaatsen, moet u de 'as built'-posities van de onderdelen op de bouwplaats meten en gemeten punten langs de onderdeelgrenzen maken.

Als u de 'as built'-posities hebt gemeten en gemeten punten hebt gemaakt, kunt u de punten in Tekla Structures importeren. U kunt eerst een voorbeeld van de punten bekijken in de Layout Manager. Ten slotte kunt u de gemeten punten in het model weergeven.

Als u rechtstreeks met een mobiel handapparaat zoals de Trimble® LM80 wilt importeren en exporteren, moet u uw computer op het apparaat aansluiten. Uw computer moet over software beschikken om met een mobiel apparaat te kunnen communiceren. Raadpleeg de website van Trimble voor informatie over hoe u uw computer met Trimble-meetinstrumenten kunt verbinden.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende