Formaat afdrukpapier en afdrukbereik h*b definiëren

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Formaat afdrukpapier en afdrukbereik h*b definiëren

U moet het papierformaat en afdrukbereik h*b definiëren voor elke printer die u in de Printerdatabase toevoegt. Dit geldt voor het afdrukken wanneer de variabele XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG op TRUE is ingesteld.

De onderstaande instructies zijn van toepassing als u via een printer uit de Printerdatabase afdrukt, wat betekent dat u de variabele XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG op TRUE hebt ingesteld in Bestand > Instellingen > Variabelen > Afdrukken.

  1. Klik in het menu Bestand op Afdrukken > Printer kiezen.
  2. Selecteer de printer in de Printerdatabase.
  3. Gebruik de instelling Papierformaat om het papierformaat voor het afdrukken te selecteren.
    • Genoemd papierformaat: in Tekla Structures worden de genoemde papierformaten voor de meeste A3-formaten en kleinere formaten weergegeven. U kunt het beste een van de weergegeven formaten voor A3-printers en kleiner selecteren.
    • Afdrukgebied: de printer selecteert het papierformaat op basis van het afdrukgebied. Deze optie wordt aanbevolen voor A2-printers en groter. Als u een genoemd papierformaat gebruikt met een printer groter dan A3, worden tekeningen die groter zijn dan het afdrukgebied bijgesneden tot het formaat van het afdrukgebied.
    • Geen: hiermee worden geen formaatgegevens naar de printer gestuurd. Deze optie biedt legacy-ondersteuning voor Xsteel 5.0 en wordt niet aanbevolen voor gebruik in andere omstandigheden.
  4. Voer het Afdrukgebied h*b in.
    • Tekla Structures gebruikt de waarden van het afdrukgebied om de afdruk op het papier te plaatsen. Zorg ervoor dat de waarden voor h en b betrekking hebben op het vereiste papierformaat.

      Meestal is de waarde van het papierformaat minder dan de vaste klemmarges van de printer. Als het papierformaat bijvoorbeeld 297*420 is, kan het afdrukbereik 407 x 284 zijn. Raadpleeg de printerdocumentatie voor de vaste klemmarges van uw printer.

    • Voor rolinvoerprinters worden met h gewoonlijk de rolbreedterichting en met b de rolinvoerrichting gedefinieerd. Voor lade-invoerprinters worden met h gewoonlijk de lade-invoerrichting en met b de ladebreedterichting gedefinieerd. Voer de waarden in en controleer het afdrukken. Als u ziet dat de richting verkeerd is, wisselt u de waarden h en b.

    • Als u vanuit Tekla Structures afdrukt, worden de waarden van de printer gebruikt die in de printerinstellingen van Tekla Structures in de Printerdatabase zijn ingesteld en overschrijven de printerinstellingen van Windows.

  5. Klik op OK en bevestig de wijziging.
Tip:

Als u naar verschillende papierformaten wilt afdrukken, kunt u verschillende printers definiëren, waarbij elk een ander papierformaat gebruikt maar wel allemaal op dezelfde aanwezige printer zijn aangesloten. Zie de documentatie van uw besturingssysteem voor meer informatie over het instellen van printers in Microsoft Windows.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende