XS_DISPLAY_DIMENSIONS_WHEN_SELECTING_REBARS

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

XS_​DISPLAY_​DIMENSIONS_​WHEN_​SELECTING_​REBARS

Categorie: Modelvensters

Gebruik deze voor het definiëren of afmetingen en maatlijnen worden weergegeven wanneer u een wapeningsstaaf, staafgroep of stavenset selecteert.

Als deze variabele op TRUE (standaard) wordt ingesteld, geeft Tekla Structures de beenmaatlijnen, totale staaflengte (Σ) en maatlijnen weer. Voor staafgroepen, inclusief stavensets, worden de maatlijnen van de eerste en de laatste staaf weergegeven. Als u afzonderlijke staven in stavensets selecteert, worden de maatlijnen van alle geselecteerde stavensetstaven weergegeven. Maatlijnen worden niet voor gebogen of cirkelvormige staven, of hoeken weergegeven.

Voor afzonderlijke wapeningsstaven en staafgroepen worden deze maatlijnen alleen weergegeven wanneer rechtstreekse wijziging is uitgeschakeld. Als rechtstreekse wijziging is ingeschakeld, worden deze maatlijnen altijd verborgen en worden de maatlijnen voor rechtstreekse wijziging in plaats daarvan weergegeven. Hierdoor is het eenvoudiger om te weten welke maatlijnen kunnen worden bewerkt.

Afmetingen en maatlijnen worden weergegeven wanneer u één enkel object selecteert of wanneer u meerdere objecten selecteert door deze aan te wijzen. De afmetingen worden niet weergegeven als een commando wordt uitgevoerd of als u meerdere objecten met gebiedselectie selecteert.

Als deze variabele op FALSE is ingesteld, worden de afmetingen en maatlijnen niet weergegeven.

Deze variabele is gebruikerspecifiek en de instelling wordt in options.bin onder de gebruikersmap opgeslagen, bijvoorbeeld in C:\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UserSettings.
Tip:

Als u snel tussen de waarden TRUE en FALSE wilt wisselen, gaat u naar het tabblad Wapeningsstaaf in het lint en klikt u op Zichtbaarheid > Staafmaatlijnen of gebruikt u de sneltoetscombinatie Alt+6.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende