Detailstrook

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Detailstrook

Met Detailstrook kunt u opdikkingen van wandranden, uitsparingspatronen, wandnokken, onechte verbindingen en geveluitsteeksels modelleren. Deze component is alleen voor prefab-gebruik.

Detailstrook kan worden gebruikt om gedetailleerde geometrie aan elk object toe te voegen. U kunt verschillende instellingen voor Detailstrook maken en de juiste instellingen voor elke situatie selecteren.

De tool gebruikt onregelmatige betonnen profielen van de profielendatabase. Als deze profielen niet in uw Tekla Structures-omgeving worden gevonden, downloadt u deze vanuit de lokale inhoud van Tekla Warehouse naar uw model.

Gebruiken voor

Opdikken sandwichpaneel

Uitsparingspatronen in een wand

Selectievolgorde

  1. Selecteer het onderdeelvlak.
  2. Wijs twee of meer punten aan om de locatie aan te geven.
  3. Klik met de middelste muisknop om de geometriestrook te maken.

Eigenschappen detailstrook

Optie

Beschrijving

Selecteer de geometrie. U kunt opdikkingen, uitsparingen en uitsteeksels maken.

Definieer de maatlijnen A, B, C en D voor de geselecteerde optie.

Aan betonelement toevoegen, Aan onderdeel koppelen

Selecteer hoe de geometrie aan het geselecteerde onderdeel moet worden toegevoegd: Aan onderdeel koppelen or Aan betonelement toevoegen.

Alleen uitsnijding, Uitsnijding en onderdeel, Alleen onderdeel

Selecteer hoe de uitsnijding wordt gemodelleerd.

Eigenschappen hoofdonderdeel gebruiken

U kunt de eigenschappen van het gemaakte onderdeel definiëren. Met de optie Eigenschappen hoofdonderdeel gebruiken krijgt het toegevoegde onderdeel de eigenschappen van het hoofdonderdeel. Anders kunt u de opgeslagen standaardattributen voor de betonbalk selecteren.

Als u de opgeslagen eigenschappen achteraf wijzigt, moet u de detailstrook van de geometrie wijzigen om de eigenschappen van het toegevoegde onderdeel bijgewerkt te krijgen.

Midden. Links, Rechts

Selecteer een positie voor de geometrie.

Definieer de strookoffset vanaf de invoerlijn.

Definieer de tussenafstand van uitsparingen en uitsteeksels. Voer bijvoorbeeld 40*400 in om 40 uitsparingen met een afstand van 400 te maken, gemeten vanaf het midden van de uitsparing.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende