Tekeningen openen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Tekeningen openen

U kunt tekeningen zowel in het model als in de Tekening Editor openen. Er kan slechts één tekening tegelijk geopend zijn.

Tip:

Als u de tekeningen altijd gemaximaliseerd wilt openen, stelt u de variabele XS_​OPEN_​DRAWINGS_​MAXIMIZED in op TRUE.

Een tekening in het model openen

U kunt het volgende doen:
  • Klik in de Model Editor op het linttabblad Tekeningen & Lijsten op Documentmanager (Ctrl + L) en dubbelklik vervolgens op een tekening in de lijst of selecteer een tekening in de lijst en klik op aan de onderzijde.
  • Selecteer objecten in het model, open de mini-werkbalk en selecteer de knop Tekeningen openen of maken. In de lijst verschijnen de onderdeeltekeningen, merktekeningen, betontekeningen en verzameltekeningen die de geselecteerde objecten bevatten. U kunt een tekening openen door erop te klikken in de lijst.

Wanneer u een tekening opent, wordt een berichtvenster weergegeven dat de voortgang en wat gebeurt weergeeft en er wordt een snapshot van de tekening weergegeven. U kunt op Annuleren klikken om het openen te annuleren.

Een nieuwe tekening openen als er al een tekening is geopend

U kunt nog een andere tekening openen terwijl u al een tekening hebt geopend. De tekening die u al hebt geopend, wordt gesloten wanneer u dit doet.

U kunt het volgende doen:

  • Klik in de Tekening Editor op het linttabblad Tekening op Documentmanager (Ctrl + O) en dubbelklik vervolgens op een tekening in de lijst of selecteer een tekening in de lijst en klik op aan de onderzijde.
  • Als u de volgende tekening in de lijst Documentmanager wilt openen, drukt u op Ctrl + Page Down of klikt u onderaan op de knop Volgende tekening openen .
  • Als u de vorige tekening in de lijst Documentmanager wilt openen, drukt u op Ctrl + Page Up of klikt u onderaan op de knop Vorige tekening openen .

Als u enkele wijzigingen in de huidige geopende tekening hebt aangebracht, vraagt Tekla Structures u of u de wijzigingen wilt opslaan voordat een andere tekening wordt geopend.U hebt ook de mogelijkheid om van de huidige tekening een snapshot te maken of deze als gereed voor vrijgeven te markeren.Als u de variabele XS_​ALWAYS_​CONFIRM_​SAVE_​WHEN_​CLOSING_​DRAWING op TRUE hebt ingesteld, wordt het bevestigingsbericht altijd weergegeven.De standaardwaarde is FALSE.Dit betekent dat als u een tekening sluit zonder wijzigingen aan te brengen, Tekla Structures u niet standaard vraagt de tekening op te slaan.

Wanneer u een tekening opent, wordt een berichtvenster weergegeven dat de voortgang en wat gebeurt weergeeft en er wordt een snapshot van de tekening weergegeven.U kunt op Annuleren klikken om het openen te annuleren.

Kan de geselecteerde tekening niet laden

Soms kunt u de tekening niet openen omdat het tekeningbestand niet kan worden gevonden of het tekeningbestand op de een of andere manier niet compatibel is. Tekla Structures geeft dan één van de volgende meldingen weer:

  • "Kan de geselecteerde tekening niet laden. Kan het tekeningbestand niet vinden. Zie Tekla User Assistance voor meer informatie.'
  • "Kan de geselecteerde tekening niet laden. Niet-compatibel tekeningbestand. Zie Tekla User Assistance voor meer informatie.'

Raadpleeg voor meer informatie Kan geselecteerde tekening niet laden.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende