Gebouwobjecteigenschappen wijzigen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Gebouwobjecteigenschappen wijzigen

U kunt de tekeningeigenschappen van de gebouwobjecten (onderdelen, bouten, wapening, oppervlakten, lassen, stortnaden, stortobjecten) in een geopende tekening wijzigen. U kunt de kleur bijvoorbeeld wijzigen en hoe de verschillende soorten lijnen worden weergegeven of arceringen in onderdelen en doorsneden gebruiken.

Beperkingen: De kleur van de hartlijnen kan alleen op het tekening- en aanzichtniveau worden gewijzigd, niet op het objectniveau. Voor hartlijnen kunt u in het dialoogvenster met objecteigenschappen alleen de kleur wijzigen. U kunt het lijntype van onderdeelhartlijnen in tekeningen aanpassen met de variabele XS_​CENTER_​LINE_​TYPE.

Ga als volgt te werk om de eigenschappen van een gebouwobject te wijzigen:

  1. Dubbelklik op een onderdeel, wapening, oppervlakte of bout.
  2. Schakel alle selectievakjes in het dialoogvenster uit door op de aan/uitknop te klikken onder aan het dialoogvenster.
  3. Schakel alleen de selectievakjes naast de eigenschappen in die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer op het tabblad Inhoud de onderdeelweergave, selecteer of verborgen lijnen, hartlijnen en referentielijnen moeten worden weergegeven en welke aanvullende labels moeten worden weergegeven.

    De hartlijn wordt alleen voor primaire merkonderdelen en niet voor aansluitende onderdelen weergegeven als er vanuit de richting van de doorsnede wordt gekeken. Als het onderdeel vanaf de zijde wordt weergegeven, wordt de hartlijn ook voor aansluitende onderdelen weergegeven.

  5. Selecteer op het tabblad Uiterlijk de kleur en het type van de lijnen.

    Het is gemakkelijker de kleur van de hartlijn aan te passen als u de verborgen lijnen op het tabblad Inhoud eerst verbergt.

  6. Stel op het tabblad Vullen de arceeropties voor onderdelen en doorsneden in en voeg arceringen toe.
  7. Klik op Wijzigen.
Was dit nuttig?
Vorige
Volgende