Problemen met storten oplossen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Problemen met storten oplossen

Als u met insitu-betonnen onderdelen werkt, is het belangrijk dat u regelmatig het resulterende stortobject controleert en probeert van de daaraan gerelateerde fouten af te komen voordat u met detailleren of het maken van tekeningen en lijsten begint. De fouten in solid stortobjecten kunnen tot onnauwkeurigheid in volume en andere hoeveelheidsberekeningen en tot onjuiste weergave en arcering in tekeningen leiden.

Gebruik terwijl u modelleert de volgende methoden om het model op stortgerelateerde fouten te controleren:

  • Controleer of er regels Solid error in het logboekbestand van de sessiehistorie voorkomen.
  • Zorg dat de insitu-betononderdelen en stortobjecten er ononderbroken in modelvensters uitzien.Er mogen geen onderdeelomtrekken of schaduwlijnen in zitten zoals in de volgende afbeeldingen:

Als u fouten, overlappende volumes of vlakken ontdekt, moet u proberen enkele onderdelen opnieuw te modelleren.

U kunt ook de volgende tips uitproberen om stortgerelateerde fouten te voorkomen:

  • Zorg dat het in één enkel stortobject opgenomen aantal onderdelen redelijk is.
  • Soms kan het modelleren van de onderdelen in een andere volgorde fouten in stortobjecten oplossen.
  • Als u wilt controleren welke lijnen in tekeningen zichtbaar zijn, gebruikt u de variabelen XS_​DRAW_​CAST_​PHASE_​INTERNAL_​LINES en XS_​DRAW_​CAST_​UNIT_​INTERNAL_​LINES.

    Dit kan helpen omdat de insitu-betononderdelen die fouten bevatten, in tekeningen op dezelfde manier worden behandeld als de prefab-betononderdelen.

Als het opnieuw modelleren van de onderdelen de fouten in solid stortobjecten niet oplost, moet u de onderdelen een heel klein beetje laten overlappen om er zeker van te zijn dat de volume- en hoeveelheidsberekeningen dichtbij de juiste waarden liggen.

Voorbeeld: Een stortfout vaststellen en oplossen

Een fout met betrekking tot een solid stortobject kan in een modelvenster en in een tekening als volgt worden aangegeven. Het stortobject wordt niet weergegeven als ononderbroken en staan er extra lijnen tussen de onderdelen in het stortobject:

Met het controleren van het logboekbestand van de sessiehistorie en het klikken op een regel van de positie van de solid-fout kunt u de fout in het model lokaliseren (druk op Ctrl+2 om de onderdelen te doorlopen):

Probeer een liggeruiteinde te verplaatsen zodat deze zich niet meer op hetzelfde oppervlak als de kolomzijde bevindt:

Het model en de tekening zien er als volgt uit nadat u het probleem in het model hebt opgelost:

Het volume van het stortobject is nu ook correct, bijvoorbeeld in lijsten. Het overlappende volume van de ligger en de kolom wordt slechts eenmaal geteld.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende