Kleuren in tekeningen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Kleuren in tekeningen

Er zijn drie basiskleurmodi voor lijnkleuren in tekeningen: Zwart en wit, Grijswaarden en Kleur. Tekeningen zijn standaard zwart-wit.

Naast de drie basiskleurmodi kunt u een zwarte achtergrond en gekleurde lijnen in tekeningen gebruiken (variabele XS_​BLACK_​DRAWING_​BACKGROUND).

Naast de werkelijke kleuren kunt u een speciale kleur opgeven die bij het afdrukken niet naar zwart wordt geconverteerd.

Wanneer u afdrukt, kunt u ook de lijndiktes van verschillende kleuren wijzigen. Deze instelling beïnvloedt de afdrukken maar ook de lijndiktes in kleurentekeningen op het scherm als u Lijnbreedten printer in het menu Bestand > Instellingen hebt geselecteerd.

Kleuren en grijze schaduwen

In de onderstaande tabel worden de basiskleuren weergegeven die in Tekla Structures-tekeningen beschikbaar zijn en wordt aangegeven hoe de verschillende kleuren in zwart-wit tekeningen en in grijstinttekeningen worden weergegeven. De corresponderende pendiktes die naar de lijndikte in de afgedrukte tekeningen verwijzen, worden in de kolom Pen weergegeven.

Enkele van de verschillende grijstinten zijn op zodanige wijze werkelijke kleuren dat ze hun kleur behouden, ongeacht de kleurmodus van de tekening tot aan het afdrukken.

U kunt de kleur van een lijn in de onderdeeleigenschappen en vormeigenschappen selecteren.

Naam

Pen

Tekla Structures-kleur

Zwart en wit

Grijswaarde

Lichtheid

Onzichtbaar

9

Onzichtbaar

Zwart

7

0%

Rood

1

0%

Groen

3

0%

Blauw

5

0%

Cyaan

4

0%

Geel

2

0%

Magenta

6

0%

Bruin

15

30%

Donkergroen

110

50%

Donkerblauw

141

70%

Blauwgroen

111

90%

Oranje

31

100% wit

Grijs

8

60%

Grijs 30

251

30%

Grijs 50

252

50%

Grijs 70

253

70%

Grijs 90

254

90%

Speciaal

-

-

Kleuren in tekeningarceringen

U kunt de kleur voor een arcering in onderdeel- en vormeigenschappen op het tabblad Vullen selecteren nadat u een type vulling in de lijst Type hebt geselecteerd.

De echte grijstinten zijn in de onderstaande afbeelding met rood gemarkeerd.

De grijswaarden (130 - 133) zijn ook beschikbaar voor automatische arceringen.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende