Organisator

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Organisator

De Organisator is een dagelijks te gebruiken tool voor het beheer van modelinformatie, vragen over objecteigenschappen en objectclassificatie. Met de Organisator hebt u op één plek toegang tot alle modelinformatie, waaronder IFC-informatie en kunt u uw modelinformatie effectief beheren. De Organisator is in ieder stadium binnen de constructie en het ontwerpproces voor ontwerpers, detailtekenaars, managers, calculators, aannemers, of iedereen die de modelinformatie gebruikt een efficiënt tool.

Constructiemanagers kunnen bijvoorbeeld cruciale eigenschappen van onderdelen en groepen van onderdelen van het Tekla Structures-model met veel gegevens weergeven en rapporteren, zoals de hoeveelheden aankooppakketten. Ontwerpers kunnen direct tijdens het ontwerp object-, merk- of betonelementeigenschappen controleren om er zeker van te zijn dat de eigenschappen zijn zoals ze bedoeld zijn. Door bijvoorbeeld categorieën te maken, is het eenvoudig om bijvoorbeeld prefab- of stalen elementen die te zwaar zijn, wapeningsstaven die te lang zijn en statusinformatie automatisch te volgen.

U kunt de Organisator met het model synchroniseren om direct feedback te krijgen over wat er in het model wijzigt en op aanvraag lijsten maken.

De Organisator bestaat uit twee tools:

  • Met de Objectbrowser kunt u op basis van de selecties die u maakt meteen lijsten met modelinformatie weergeven en maken.

  • Met Categorieën definieert u bouwlocaties om automatisch modelobjecten te rangschikken en de locaties in het model zichtbaar te maken. U kunt ook op basis van verschillende eigenschappen categorieën maken en gebruikersattributen naar objecten schrijven op basis van de categorieën waar de objecten toe behoren. U kunt filters gebruiken om de categorie-inhoud automatisch bij te werken wanneer er wijzigingen in het model zijn. U kunt ook de inhoud van categorieën handmatig wijzigen.

Was dit nuttig?
Vorige
Volgende