Tekeningen bevriezen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Tekeningen bevriezen

U kunt selecteren of u Tekla Structures wilt toestaan dat alle associatieve objecten in de tekeningaanzichten worden bijgewerkt. De geometrie van het model wordt altijd bijgewerkt, maar met bevriezen wordt de tekeningintelligentie (associativiteit) van tekeningobjecten uitgezet en wordt voorkomen dat tekeningaanzichten worden bijgewerkt. Onderdelen worden bijvoorbeeld bijgewerkt, maar maatlijnen, labels, aanzichten en tekeningvormen niet. Gebruik het bevriezen alleen om wijzigingen in tekeningen te voorkomen terwijl er updates in het model worden aangebracht, niet alleen voor het opmerken dat de tekening is bewerkt. U kunt meerdere tekeningen tegelijk bevriezen/het bevriezen opheffen.

Hoe bevriezen van invloed is op tekeningen

Bevriezen is op de volgende manier van invloed op tekeningen:

  • De associativiteit verdwijnt niet uit een bevroren tekening. Als u het bevriezen van de tekening uitschakelt, werkt de associativiteit weer.

  • Bevriezen heeft geen enkel effect op het kloonresultaat. Als u de tekening bewerkt, maakt het niet uit of u de tekening bevriest voor of na u deze hebt bewerkt.

  • Als een tekening is bevroren, worden de associatieve tekeningobjecten niet bijgewerkt als de tekening wordt bijgewerkt. Dit betekent dat de maatlijnen en aanzichten niet worden bijgewerkt en de labels de onderdelen niet volgen als de onderdelen zijn verplaatst.

  • Als een tekening is bevroren en het onderdeel in het model wijzigt, wordt de geometrie van het onderdeel in de bevroren tekening bijgewerkt wanneer de tekening wordt bijgewerkt.

  • Als het bevriezen van de tekening vóór het klonen wordt uitgeschakeld, is dit niet van invloed op het kloonresultaat. Dit betekent bijvoorbeeld dat het niet uitmaakt of u de tekening de hele tijd bevroren laat of vóór het klonen het bevriezen tijdelijk opheft.

  • Als u het bevriezen van een tekening vóór het bijwerken uitschakelt, wordt de tekening gewoon bijgewerkt.

Overzichtstekeningen bevriezen

  1. Als de overzichttekening geopend is, sluit u deze zonder op te slaan.
  2. Selecteer in de Documentmanager de tekeningen die u wilt bevriezen.
  3. Zorg ervoor dat de bewerkingsknop is ingeschakeld.
  4. Klik op de kolom Bevriezen naast de door u geselecteerde tekening.

    U kunt dit commando ook in het contextmenu selecteren of door op de knop Bevriezen bovenaan te klikken. Wanneer u dit doet, kunt u meerdere tekeningen tegelijk bevriezen.

  5. Als het bevriezen niet meer nodig is, selecteert u de bevroren tekeningen en klikt u nogmaals op de kolom Bevriezen of klikt u op de knop Bevriezen opheffen aan de bovenkant.

Onderdeel-, beton- en merktekeningen bevriezen

  1. Sla het model op.
  2. Open een tekening.
  3. Als de tekening er niet uitziet zoals u wilt, sluit u deze zonder op te slaan.
  4. Open het model opnieuw. Sla het niet op.
  5. Selecteer in de Documentmanager de tekening die u wilt bevriezen.
  6. Klik op de kolom Bevriezen naast de door u geselecteerde tekening.

    U kunt dit commando ook in het contextmenu selecteren of door op de knop Bevriezen bovenaan te klikken. Wanneer u dit doet, kunt u meerdere tekeningen tegelijk bevriezen.

  7. Open de tekening.
  8. Als het bevriezen niet meer nodig is, selecteert u de bevroren tekening en klikt u nogmaals op de kolom Bevriezen of op de knop Bevriezen opheffen bovenaan.
Was dit nuttig?
Vorige
Volgende