Kom igång med Tekla Structures

Välkommen, låt oss komma igång med Tekla Structures! Utöka relevanta avsnitt nedan för steg-för-steg-instruktioner, videor och användbara länkar.

Skapa din Trimble Identity

Invitation

Du behöver en Trimble Identity för att ladda ner programvaran och använda dina onlinelicenser:

1. Om du har fått en e-postinbjudan från Trimble för att skapa en Trimble Identity, följ instruktionerna i e-postmeddelandet för att skapa ditt konto för att säkerställa att du har rätt åtkomsträttigheter. Om du inte har fått en inbjudan, skapa en ny Trimble Identity med din e-postadress på jobbet så att du kan ladda ner programvaran. Klicka här för att skapa en ny Trimble Identity. Mer information finns i Skapa din Trimble Identity.
  2. Gå till din e-post och klicka på aktiveringslänken i e-postmeddelandet du får från noreply_identity@mail.trimblepaas.com.
  3. Efter att ha bekräftat din e-post, Logga inhttps://account.tekla.com/, fyll i all nödvändig profilinformation och klicka Spara.

Om du är ansvarig för att hantera Tekla Structures användare och onlinelicenser, lägg till användare i din organisationsgrupp i Tekla Online Admin-verktyg för att ge dem full tillgång till Tekla online services och nödvändiga onlinelicenser. Mer information om Admin-verktyget och onlinelicenser finns i Hantera Trimble Identiteter och Tekla Online licenser.

Ladda ner och installera Tekla Structures

Download and install

Tekla Structures administratörer kan distribuera programvaran med en anpassad installation som innehåller dina företagsinställningar. Om tillgängligt, använd ditt företags installationspaket istället för det allmänna installationspaketet. Mer information om hur du skapar anpassade installationspaket finns i Centraliserad distribution av Tekla Structures 2021.

Obs! För att säkerställa en bra upplevelse med vår programvara, se till att din dator uppfyller Tekla Structures 2021 Rekommendationer för hårdvara.

1. Ladda ner installationspaketet för Tekla Structures och åtminstone en av Tekla Structures miljöerna från Tekla Downloads. Klicka på på webbplatsen Ladda ner för en guidad upplevelse som säkerställer att du har alla nödvändiga filer.
  2. Kör Tekla Structures installeraren. De enda val du behöver göra är det språk du vill använda i installationsprogrammet och installationsmappen
    • Om du installerar i standardmappen för programfiler installeras ytterligare filer inklusive miljöer i den dolda mappen Programdata. Detta kan vara att föredra när du installerar för andra användare om du inte vill att de ska ändra konfigurationerna själva.
    • Om du väljer en annan installationsplats installeras alla filer i den mapp du väljer. Detta är ett bättre alternativ om du hanterar din egen installation av Tekla Structures eftersom åtkomst och ändring av konfigurationerna är enklare. se Installera och licensiera Tekla Structures om du behöver mer detaljerade instruktioner.
  3. Kör miljöinstallatörerna. Om du inte installerar någon miljö är bara Tom miljö tillgänglig. Använd inte den tomma miljön för att redigera modeller eller ritningar; det är bara en utgångspunkt som är tänkt som en grund för att bygga din egen fullständiga anpassade miljö och innehåller inte alla verktyg och konfigurationer du behöver för att arbeta effektivt.
  4. Om du har lokala licenser måste du nu installera licensverktyg på din egen hårdvara och aktivera licenserna. För instruktioner, se Tekla Structures lokal licensiering.

Börja använda Tekla Structures

1. Starta Tekla Structures och logga in med din Trimble Identity när du blir ombedd.
  2. Tekla Structures ber dig välja vilken typ av licens som ska användas. Fortsätt med standard onlinelicensalternativet.
    • Onlinelicenser lagras i Trimbles molntjänst. Licenser kan komma från din Tekla Online organisation eller tilldelas dig som extern licensanvändare i någon annan organisation.
    • Om du köper egna licenser kan du hantera dem i Admin-verktyg. Administratörsanvändarna i ditt företag är ansvariga för att ansluta andra användare till organisationen och tilldela dem licenserna. Mer information finns i Hantera Trimble Identiteter och Tekla Online licenser.

Efter licensval, en dialogruta där du väljer din Tekla Structures inställning som visas.
    • Miljön listan innehåller de miljöer du har laddat ner och installerat. Dessa innehåller lokaliserade verktyg och inställningar relaterade till ditt arbete, till exempel profiler.
    • Roll urval definierar programinställningar, till exempel bandlayout.
    • Konfiguration listan innehåller de konfigurationer som du har licens att använda. Dessa definierar vilka Tekla Structures funktioner du kan använda.

Du är nu redo att börja använda Tekla Structures:

Läs mer Tekla Structures

Learn Tekla

För att du ska komma igång snabbt, har vi flera utbildningsresurser tillgängliga för dig.

Första stegen att lära sig i Tekla User Assistance

Grundläggande e-learningkurser på Tekla User Assistance gör att du kan använda Tekla Structures i din egen takt. För att få en snabb översikt över grunderna, kolla in Första stegen med Tekla Structures kursen.

E-learningcertifikatkurser i Learn.Trimble

Learn.Trimble

Registrera en Learn.Trimble konto, anmäla dig till en kurs, ta ett prov och få ett certifikat.

E-learningcertifieringskurser för Tekla Structures och andra Trimble-produkter finns på Trimbles utbildningsportal:

1. Gå till Learn.Trimble.com. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du använder Chrome eller Firefox.
    Klicka på Registrera i det övre högra hörnet.

Fyll i registreringsformuläret på två sidor. Använd samma e-postadress som du använde när du skapade din Trimble Identity – detta hjälper oss att ge dig bättre kundservice.
  2. Se alla tillgängliga Tekla eLearning material.
    För att registrera dig för e-learninginnehåll, klicka på Registrera-knappen.
    Om kursinnehållet är gratis kan du börja lära dig direkt. Om innehållet är kommersiellt kommer du att placeras på en väntelista och utbildningsteamet kommer att vara i kontakt med dig.
    Om du har några problem med att använda Learn.Trimble tjänsten, klicka på Kontakta Support länken som visas längst ner på varje sida.
    Logga in med ditt nästa besök Trimble Identity (kräver att du har registrerat dig med samma e-postadress som du använde när du skapade din Trimble Identity).

Fördjupad träning med din lokala Tekla återförsäljare

När du kan grunderna, kontakta din lokala Tekla återförsäljare för fördjupad utbildning som tar din produktivitet till nästa nivå.

Introduktion till Tekla Supporttjänster

Tekla Support Services

Frågor? Hjälp finns till hands:

• Tekla User Assistance ger tillgång till en fullständig produktdokumentation, videohandledning, grundläggande e-learningkurser och artiklar om teknisk support skrivna av våra kundsupportpersoner runt om i världen.
  • Tekla discussion forum är platsen att träffa andra användare och diskutera ämnen relaterade till Tekla produkter. Du kan ställa frågor, bidra till community genom att dela dina kunskaper eller få svar från supportpersonal.
  • Tekla-helpdesks stödjer kundernas dagliga drift så att våra system fungerar som förväntat och eventuella problem löses så snabbt som möjligt.

Samarbetsverktyg håller dig ansluten

Tekla Structures är stark på samarbete: