Kom igång med Tekla Structural Designer

Välkommen, låt oss komma igång med Tekla Structural Designer! Utöka relevanta avsnitt nedan för steg-för-steg-instruktioner, videor och användbara länkar.

Skapa din Trimble Identity

Trimble Identity

Du behöver en Trimble Identity för att ladda ner programvaran och använda dina onlinelicenser:

1. Om du har fått en e-postinbjudan från Trimble för att skapa en Trimble Identity, följ instruktionerna i e-postmeddelandet för att skapa ditt konto för att säkerställa att du har rätt åtkomsträttigheter. Om du inte har fått en inbjudan, skapa en ny Trimble Identity med din e-postadress på jobbet så att du kan ladda ner programvaran. Klicka här för att skapa en ny Trimble Identity. Mer information finns i Skapa din Trimble Identity.
  2. Gå till din e-post och klicka på aktiveringslänken i e-postmeddelandet du får från noreply_identity@mail.trimblepaas.com.
  3. Efter att ha bekräftat din e-post, Logga inhttps://account.tekla.com/, fyll i all nödvändig profilinformation och klicka Spara.

Här är en kort video som visar de enkla stegen som krävs i Använda Tekla-prenumerationslicenser.

Om du är ansvarig för att hantera Tekla Structural Designer-användare och onlinelicenser, lägg till användare i din organisationsgrupp i Tekla Online Admin-verktyg för att ge dem full tillgång till Tekla online services och nödvändiga onlinelicenser. Mer information om Admin-verktyg och onlinelicenser finns i Hantera Trimble-identiteter och Tekla Online-licenser.

Ladda ner och installera Tekla Structural Designer

Download and Install

Tekla Structural Designer-administratörer kan distribuera programvaran med en anpassad installation som innehåller dina företagsinställningar. För mer information, se Hur kan jag distribuera Tekla-programvara centralt.

Obs! För att säkerställa en bra upplevelse med vår programvara, se till att din dator uppfyller hårdvarurekommendationer för Tekla Structural Designer 2021.

1. Ladda ner installationspaketet för Tekla Structural Design Suite från Tekla Downloads. Klicka påLadda ner för en guidad upplevelse som säkerställer att du har alla nödvändiga steg täckta.
  2. Kör Tekla Structural Design Suite installatören.
  3. Följ stegen i installationsguiden och var särskilt noga med att välja rätt Licensmetod, se Installera och licensiera Tekla Structural Designer för mer detaljer.

Om du uppgraderar en befintlig Tekla Structural Designer-version måste du också uppgradera dina lokala databaser, se: Installera uppgraderingen.

Börja använda Tekla Structural Designer

1. Starta Tekla Structural Designer och logga in med din Trimble Identity när du blir ombedd. Du måste logga in om du har en Tekla Online Licens

Du är nu redo att börja använda Tekla Structural Designer:

Läs mer Tekla Structural Designer

Your Learning Journey

För att du ska komma igång snabbt, har vi flera utbildningsresurser tillgängliga för dig.

Första stegen att lära sig i Tekla User Assistance

Enkla Självstudier på Tekla User Assistance låter dig träna Tekla Structural Designer i din egen takt. För att få en snabb översikt över grunderna, kolla in Första stegen med Tekla Structural Designer kursen.

Fördjupad träning med din lokala Tekla återförsäljare

När du kan grunderna, kontakta din lokala Tekla återförsäljare för fördjupad utbildning som tar din produktivitet till nästa nivå.

Introduktion till Tekla Supporttjänster

Support Services

Frågor? Hjälp finns till hands:

• Tekla User Assistance ger tillgång till en fullständig produktdokumentation, videohandledning, grundläggande e-learningkurser och artiklar om teknisk support skrivna av våra kundsupportpersoner runt om i världen.
  • Tekla discussion forum är platsen att träffa andra användare och diskutera ämnen relaterade till Tekla produkter. Du kan ställa frågor, bidra till community genom att dela dina kunskaper eller få svar från supportpersonal.
  • Tekla-helpdesks stödjer kundernas dagliga drift så att våra system fungerar som förväntat och eventuella problem löses så snabbt som möjligt.

Samarbete och integration håller dig ansluten

Tekla Structural Designer är stark på samarbete och integration:

• Dela projektfiler och leveranser mellan alla projektmedlemmar med Trimble Connect. För mer information om hur du kan använda Trimble Connect inifrån Tekla Structural Designer, se Arbeta tillsammans med Trimble Connect.
  • Det finns många integrationer till både Trimble och programvara från tredje part tillgänglig direkt inifrån Tekla Structural Designer, se BIM integration