Se den kompletta versionsreleasen för mer detaljerad information.

Höjdpunkter från Tekla Structural Designer 2024

Ny analys av etappvis construction

Tekla Structural Designer har förbättrats med införandet av analys och design av etappvis konstruktion. Analys av etappvis konstruktion tar hänsyn till det faktum att det finns en sekvens i konstruktion och belastning. Detta påverkar de spänningar som utvecklas och som måste beaktas vid utformningen av konstruktioner. Processen är helt automatiserad, snabb och enkel att använda och kan användas för konstruktion av både betong- och stålkonstruktioner.

Läs mer i versionsreleasen.

Arbetsflöden för murkonstruktion för amerikansk kod

Med introduktionen av murkonstruktion för den amerikanska koden i Tekla Structural Designer kan murade väggar nu modelleras, analyseras och utformas snabbt och effektivt med Tekla Tedds.

Läs mer i versionsreleasen.

Tekla Structural Designer 2024 - Reference model - Revit model

Referensmodeller för 3D-samordning

Byggnadsingenjörer kan nu importera modeller från andra discipliner för samordning med konstruktionsmodellen. Vi stöder IFC-filer enligt branschstandard via Trimble Connect och Trimble-specifika TrimBIM-filer direkt.

Läs mer i versionsreleasen.

Tekla Structural Designer 2024, enhanced integration with Tekla Structures

Förbättrad integration med Tekla Structures

För att stödja arbetsflödet från utformning till konstruktion för ramverk, överförs nu geometrin för ramverk, ramförstärkning och pelarnas fotplåtar från Tekla Structural Designer till Tekla Structures. Detta minskar den arbetsinsats som krävs för utformningen.

Läs mer i versionsreleasen.

Tekla Structural Designer 2024 - Storey Shear

Nya rapporteringsalternativ för Storey Shear

Storey Shear rapporteras nu med ett mer visuellt tillvägagångssätt för att öka förståelsen och tydligheten.

Läs mer i versionsreleasen.

Tekla Structural Designer 2024 - Footfall assessment

Vibrationsanalys för betong och amerikanska koder

Funktionerna för vibrationsanalys i Tekla Structural Designer har nu utökats till att omfatta bedömning av fotavtryck enligt utformningsguiderna US (DG11) och EC (UK CCIP 016).

Läs mer i Footfall assessment -handboken.

Tekla Structural Designer 2024, integration with Revit 2024

Tekla Structural Designer Integrator för Autodesk Revit 2024

Tekla Structural Designer Integrator stöder ett sömlöst dubbelriktat arbetsflöde mellan arkitekten och ingenjören, vilket minskar behovet av ombyggnad.

Läs mer i versionsreleasen.

Se den kompletta versionsreleasen för mer detaljerad information.